Тільки для справжніх пані!

Які вітаміни є в яблуці і чим вони корисні для людини?

Які вітаміни є в яблуці і чим вони корисні для людини?

Багато людей, вживаючи яблука, не замислюються про їх цілющі властивості, але все ж необхідно знати, як і скільки потрібно їсти плодів, щоб досягти максимального ефекту. Тому розглянемо декілька головних питань:

  • Який сорт вибрати?
  • Скільки штук в день можна їсти?
  • Які вітаміни і корисні властивості містить продукт?
  • Яблуко є одним з продуктів, який містить велику кількість корисних речовин, мінералів і клітковини. Його вживають не тільки ті, хто піклується про своє здоров’я, але і ті, хто стежить за фігурою, оскільки цей плід є низькокалорійним продуктом, 100г містить всього 48 ккал. При правильному використанні і вживанні всі живильні речовини зберігаються цілий рік, що дозволяє вживати фрукт влітку і взимку. Скільки необхідно їсти яблук? Щоб наситити організм корисними елементами, достатньо вживати денну норму, а саме 3-4 штуки.

    Вплив на організм

    Вітаміни, які містяться у фруктах, приносять для людини одну користь. Вони допомагають не тільки насолодитися смаком, але і вберегтися від зимово-весняної нестачі вітамінів. Завдяки корисним речовинам, які містяться в яблуках, можна запобігти появі багатьох недуг і підтримати організм у здоровому стані.

    Поживні речовини і мінерали допомагають організму:

    Завдяки вітамінам і іншим корисним речовинам фрукта організм отримує всі життєво важливі елементи, а що міститься в яблуках тартанова кислота зберігає тіло в тонусі, шкіру завжди підтягнутою і гладкою.

    Вибираємо більш корисні яблука

    Для людей, які піклуються про своє здоров’я і фігуру, важливе питання: які плоди містять найбільшу кількість поживних речовин? – Вони мають різну чисельність вітамінів в залежності від сорту, строку зберігання, а також від ступеня зрілості. Для вибору продукту з більш високим вмістом мікроелементів слід керуватися простими рекомендаціями:

  • Зелені кислі є джерелом великої кількості вітаміну C.
  • Солодкі червоні або жовті містять фітонциди, які допомагають боротися з мікробами.
  • Маленькі яблучка (дикорослі) містять велику кількість пектинових і дубильних речовин, клітковини, крохмалю, які допомагають людині залишатися здоровим.
  • При виборі фрукта також варто відштовхуватися від своїх уподобань, хтось любить їсти солодкі, а хтось — кислі. Ще варто пам’ятати, що солодкі плоди включають в себе цукру, додають енергію людині, роблять його бадьорим.

    Скільки можна вживати, які плоди вибрати людям, схильним до алергії? – При таких проблемах краще віддати перевагу плодам зеленого кольору, а ось при гастриті і інших захворюваннях шлунка краще вибрати солодкі сорти, оскільки вони містять менше кислоти.

    Вітаміни та інші поживні речовини

    Фрукт багатий багатьма елементами, тому їм можна замінити м’ясну та рибну продукцію. Наприклад, міститься в яблуці залізо засвоюється набагато швидше, ніж якщо б цей елемент був отриманий з м’яса або печінки, незважаючи на те, що в м’ясі заліза більше. Крім цього фрукт є поживним продуктом, почуття голоду не настає тривалий час.

    Які ще вітаміни присутні у яблуці? Склад фрукта дуже багатий, він містить клітковину, пектин, каротин, волокна, воду; вітаміни: A, B, C, K, H, E. PP і P; а також важливі для організму елементи: фосфор, магній, залізо, калій, кальцій, цинк і мідь. Всі ці речовини допомагають організму зберігати молодість і здоров’я. Зазначимо вплив корисних і поживних речовин, що містяться в плодах:

  • A – регулює обмінні процеси, зберігаючи гладкість шкіри, а також захищає організм від інфекційних впливів.
  • Вітаміни групи B – покращують активність мозку, а ще піднімає настрій, допомагаючи бути менш дратівливим.
  • PP – за рахунок поліпшення кровопостачання допомагає очистити організм.
  • C – тонізує організм, людина завжди залишається бадьорим і активним.
  • K – покращує травлення, сприяє швидкому загоєнню ранок і порізів.
  • E – покращує витривалість людини, а ще зміцнює капілярну систему.
  • Пам’ятайте, для того щоб взяти з яблука все саме живильне, бажано вживати його разом з шкіркою, оскільки саме в ній міститься найбільше корисних речовин. Також важливо вживати яблука тільки в свіжому вигляді, т. к. термічна обробка знищує більшу частину вітамінів.



    Де ви зараз? Ось тут:


    Схожі записи:

    Які вітаміни є в апельсині?

    Зміст статті: Склад плоду Вплив апельсинів на організм Різне застосування апельсина Соковиті і ароматні апельсини – це улюблені фрукти багатьох людей. Їх їдять круглий рік, їм приписують великі корисні властивості…

    Які вітаміни в редисці можуть виявитися для нас корисні?

    Зміст статті: Про склад коренеплоду Кому може бути корисна Короткий огляд харчової цінності Грамотно вибираємо її на ринкових прилавках Кому протипоказано? Редиска – унікальний овоч. Вона першою з’являється на наших…

    Які 10 корисних звичок допоможуть швидко скинути вагу

    Спосіб життя кожної людини багато в чому складається з звичок. Мало хто замислюється, з чого почати, вставши з ліжка вранці, чимало дій виконується нами автоматично. Хороші звички здатні збагатити наше…