Тільки для справжніх пані!

Як зварити суп гороховий

Як зварити суп гороховий

Згадайте себе в дитинстві: напевно, багатьох батьки лякали поїданням горохового супу за погану поведінку. Але минув час, ми подорослішали і зрозуміли, що дане блюдо – це не стільки покарання, скільки справжній делікатес, особливо якщо правильно його приготувати. Складно переоцінити користь, яку несе в собі цей пісний продукт. Скільки корисних речовин міститься в його компонентах…

Та й сам по собі гороховий суп – це джерело вітамінів, які залишаються у воді і насичують організм корисними речовинами, покращуючи роботу шлунка. Крім того, у пісному вигляді він – обов’язкова страва в повсякденному раціоні сучасної людини, оскільки сприяє прискоренню метаболізму і дозволяє людині відчувати себе добре.

Розглянемо, як варити гороховий суп, щоб він не розварився понад норми.

Користь супу

Суп з гороху – це багате джерело рослинного білка, який міститься в ньому у великих кількостях. Завдяки достатку цього компонента можна варити навіть вегетаріанський суп – і він буде поживним за своїми властивостями. Крім того, для збереження вітамінів багато господині навчилися варити його в мультиварці. Також легко зробити пісний варіант.

Принцип приготування

Є міфи, що горох вариться досить довго. Насправді – це не так. Якщо для приготування супу ви використовуєте свіжий зелений горох, то варити його потрібно всього 10 хвилин. При такому способі термообробки він стане трохи м’якше, що дозволить зберегти всі корисні речовини і вітаміни. При цьому вдасться його розварити в межах норми.

Якщо це консервований горох, то достатньо просто додати його до решти інгредієнтів в кінці варіння. Якщо використовувати оброблений колотий продукт, то час його готування досягає години. Звичайно, в зимовий час свіжий горох дістати складно, тому доведеться обходитися консервованим або колотим. Варити можна в мультиварці або на плиті – вирішувати тільки вам. Головне – грамотно вибрати рецепт.

Суп з колотого гороху

Для приготування супу необхідно в першу чергу в бульйон додавати горох, попередньо замочивши і промивання чистою водою стільки. Стояти у воді горох повинен мінімум півтори години. Якщо не вдаватися до замочуванню, то рецепт передбачає варіння продукту протягом двох годин.

Горох додається у воду після закипання. Після в бульйон необхідно помістити інші інгредієнти, які варяться більш швидко – це картопля, морква, цибуля. Овочі за бажанням можна попередньо обсмажити, що додасть пісного супу ще більше поживної цінності і зробить його насиченим смаком. Даний рецепт можна використовувати і при готуванні блюда в мультиварці.

Суп з консервованого гороху

Покроковий рецепт для його приготування дуже простий. Спочатку варяться інші компоненти – картоплю, цибулю, моркву, а потім, за 1-2 хвилини до закінчення додається горошок, лавровий лист і зелень. Можна додати спеції за смаком, щоб він був ароматніше.

Суп з свіжого гороху

Рецепт аналогічний. Він такий же, як і в попередньому випадку, тільки свіжий горошок додається за 5-10 хвилин до закінчення варіння.

Інші рецепти супу

Для приготування в мультиварці або на плиті буде потрібно:

Такий суп Вариться близько 60 хвилин. У каструлі обсягом 4-5 літрів блюдо отримає досить густу консистенцію, якщо варити його правильно. Послідовність інгредієнтів: закладання продуктів у бульйон починається з горошку, потім додається картопля, морква, цибуля, спеції і сіль. Сухарі кладуть в кінці – в тарілку.

Таке блюдо можна варити як у мультиварці, так і на плиті. Для цього на основі, що складається з гороху, картоплі, моркви, додаються гриби. Вони чудово замінюють звичні багатьом копченості, м’ясо і наділять продукт особливим ароматом. Після приготування можна покласти зелень за смаком. Час варіння залежить від обраного гороху і способу. В мультиварці цей процес займе менше часу.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як зварити смачну вівсяну кашу: особливості та технології

Зміст статті: Варіння пластівців з традиційних зерен геркулеса Варіння вівса, не пройшов обробку Приготування каші, растворяющейся у воді Інші способи варіння Крупи – це один із необхідних продуктів у вегетаріанському…

Як приймати ягоди годжі правильно: кілька смачних рецептів

Зміст статті: Корисний склад ягід Унікальні властивості Яка кількість можна вживати в день? Як зробити чай і відвар з ягід? Смачний і корисний салат Фруктовий коктейль Ягоди годжі – це…

Як приймати ягоди годжі для схуднення?

Зміст статті: Особливості продукту Корисні властивості Принципи використання Рецепти препаратів Смачні рецепти Застосування плодів Ягоди годжі є досить ефективним засобом у боротьбі із зайвою вагою. Вони володіють чудодійними властивостями, що…