Тільки для справжніх пані!

Як зварити смачну вівсяну кашу: особливості та технології

Як зварити смачну вівсяну кашу: особливості та технології

Крупи – це один із необхідних продуктів у вегетаріанському і будь-якому іншому раціоні, і вівсяна не є винятком. Повна рослинних білків, жирів, вуглеводів, вона чудово насичує організм набором потрібних речовин, дозволяючи йому очищатися від шкідливих компонентів і бути в нормі. Високий вміст клітковини сприяє поліпшенню роботи шлунку, усунення проблем з шкірою і деякими органами – нирками, печінкою, серцем і судинами. Крім того, такі крупи допоможуть добитися схуднення.

Приготування вівсяної каші – це легко і швидко. Як результат ви отримаєте смачний і корисний продукт, який забезпечить якісну роботу всього організму. Збагативши свій раціон клітковину, ви забудете про багатьох хворобах і зможете грамотно провести їх профілактику.

Розглянемо, як варити вівсяну кашу з крупи, щоб вживати її для схуднення і робити це правильно. Досвідчені і мудрі хазяйки встигли розробити величезна кількість методів, що дозволяють ефективно здійснити приготування страв.

Розглянемо 4 основні способи варіння каші на простій воді, які дають хороший результат.

Справа в тому, що важливо не зіпсувати кашу на воді варінням, а навпаки – наситити її повноцінним набором поживних властивостей не в збиток смаковими характеристиками. Для цього чудово підійде приготування в мультиварці, а також використання інших способів.

Варіння пластівців з традиційних зерен геркулеса

Дії в даному випадку наступні:

Правильно приготована каша для схуднення забезпечить максимальну користь в раціоні сучасної людини. Скільки готувати? Близько 20 хвилин.

Варіння вівса, не пройшов обробку

При використанні цього способу необхідно:

З розрахунку на 1 порцію потрібно 20 грамів цільного зерна. Необроблений овес відрізняється шорсткою структурою, а також горіховим смаком порівняно з деякими іншими видами крупи, тому багато людей вважають за краще вживати саме його. Така їжа чудово підійде для схуднення.

Приготування каші, растворяющейся у воді

Для приготування цієї страви для схуднення потрібно жаростійка миска: для запобігання засихання продукту. Розчинна каша засипається в ємність (від 20 до 40 грамів на 1 порцію). Їй необхідно надати більше смаку, тому можна в процесі готування додати горіхи, свіжі фрукти, ягоди. Залийте кашу кип’яченою водою і після добре розмішайте. Скільки готувати? Очікувати повного заварювання каші потрібно близько 3-х хвилин.

Інші способи варіння

Можна готувати крупи з використанням інших способів.

Часто ми стикаємося з ситуаціями, коли потрібно терміново кудись бігти, а часу на повноцінну їжу залишається не так вже багато. Замість того, щоб перекушувати булочками і солодощами, краще всього зробити кашу на воді в мікрохвильовій печі.

Для цього використовується:

Скільки готувати? Від 2 до 6 хвилин.

Виявляється, готувати вівсяну кашу на воді можна і без обробки теплом, для цього буде потрібно банку. Змішуються необхідні інгредієнти – пластівці, ягоди, цукати, горіхи і так далі. Вони кладуться в банку з кришкою.

На ніч каша на воді ставиться в холодильник. Вранці потрібно дістати банку і їсти кашу прямо з неї. Справа в тому, що за ніч вівсяні пластівці розбухнуть і знайдуть кремову консистенцію. Скільки готувати? 12 годин.

Ще один спосіб – це заварювання страви в мультиварці. Приготовлена вівсяна каша для схуднення порадує вас неповторним смаком і максимальною користю. Скільки варити її в мультиварці? Не більше години.

Якщо хочете отримати не тільки хорошу за смаковими якостями, але і корисну вівсяну кашу на воді для схуднення, то варіння цільного зерна в мультиварці стане гідним способом приготувати продукт максимально якісно. Для цього необхідно покласти в чашу необхідні інгредієнти, а потім перемішати їх спеціальною лопаткою. Закривши кришку, потрібно включити відповідний режим в мультиварці. Далі потрібно залишити процес приготування каші на кілька хвилин. Після завершення обробки страви в мультиварці слід відкрити верхню кришку, перемішати продукт, розкласти кашу з красивим тарілках.

Для приготування крупи можна проводити термообробку не в мультиварці, а в духовці. Необхідно розігріти шафа до температури 177 градусів, а потім зайнятися змішуванням в мисці всіх сухих інгредієнтів. Це може бути крупа або пластівці, кориця, фрукти. В іншу миску необхідно налити воду.

Змішайте вміст обох ємностей і покладіть суміш у форму, придатну для застосування в духовках. Скільки варити? Готується така каша близько півгодини.

Як говориться, всі способи варіння крупи гарні, і кожна господиня вибирає для себе найбільш оптимальний варіант. В ідеалі більшу кількість корисних властивостей зберігає каша для схуднення, що не пройшла термічну обробку, але не всі готові їсти її в холодному вигляді.

Вибравши оптимальний метод варіння крупи, ви зможете порадувати себе і своїх близьких смачними сніданками.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як приймати ягоди годжі правильно: кілька смачних рецептів

Зміст статті: Корисний склад ягід Унікальні властивості Яка кількість можна вживати в день? Як зробити чай і відвар з ягід? Смачний і корисний салат Фруктовий коктейль Ягоди годжі – це…

Як приймати ягоди годжі для схуднення?

Зміст статті: Особливості продукту Корисні властивості Принципи використання Рецепти препаратів Смачні рецепти Застосування плодів Ягоди годжі є досить ефективним засобом у боротьбі із зайвою вагою. Вони володіють чудодійними властивостями, що…

Як приймати насіння чіа, щоб схуднути?

Зміст статті: Користь для схуднення Правила вживання Як приготувати вітамінний смузі для схуднення? Протипоказання Шукаєте союзника в боротьбі із зайвими кілограмами? Радимо звернути увагу на насіння чіа. Вони допоможуть спалюванні…