Тільки для справжніх пані!

Як відмовитися від цукру та солі

Як відмовитися від цукру та солі

Цукор і сіль – це ті смакові добавки, які ми використовуємо щодня, навіть не замислюючись про це. Цукор ми кладемо в напої, також він необхідний для приготування класичної випічки. Без застосування солі не обходиться жодне повсякденна страва. Але мало хто замислюється, як впливає на організм щоденне вживання солодкого і наскільки змінює смакове сприйняття сіль.

Хтось відмовляється від цих добавок з метою покращити своє здоров’я, а хтось бажає відчути натуральний смак і аромат їжі. І тим, і іншим буде корисно дізнатися, як зробити цей перехід більш плавним.

У чому полягає шкода цукру і солі

Цукор являє собою продукт, який не має біологічної цінності: в ньому немає нічого, крім легкозасвоюваних вуглеводів. При цьому його калорійність досить висока.

Його надмірне вживання веде до швидкого набирання ваги, підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Цукор провокує розвиток карієсу, сприяє появі вугрової висипки, складно піддається лікуванню косметичними засобами. У дітей, які люблять солодке, нерідко розвивається діатез – схильність до алергічних реакцій.

При вживанні цукровмісних продуктів у крові відбувається стрибок інсуліну – на короткий час ми відчуваємо приплив енергії, але незабаром його знову змінює почуття голоду.

У свою чергу, надмірна кількість солі затримує рідину в організмі, що призводить до набряків і зайвої ваги. Щоб позбутися від набряків, ниркам доводиться працювати на знос. Сіль негативно впливає на стан суглобів, провокує підвищення артеріального тиску.

Головна небезпека обох добавок полягає в тому, що вони швидко викликають у людини звикання. Без додавання солі їжа здається прісною і несмачною, без солодкого псується настрій. Хіба ви хочете бути залежними від шкідливих добавок? Цих аргументів достатньо, щоб хоча б спробувати відмовитися від цих продуктів.

Як можна замінити цукор і сіль

Що відбувається з організмом після відмови від цукру і солі

Можливо, перші кілька тижнів здадуться трохи складними, адже позбавлятися від старих звичок зовсім нелегко. Але якщо докласти зусиль та проявити силу волі, вже незабаром можна буде помітити позитивні зміни. Ось що відбувається з організмом після відмови від цукру:

Якщо з необхідністю відмовитися від цукру сходу погоджуються багато, то відмова від прийому солі викликає побоювання. Дійсно, в помірних кількостях сіль допомагає підтримувати в організмі електролітний баланс і допомагає продукувати травні ферменти.

Необхідно знати, що всі продукти, які ми вживаємо, в певних кількостях вже міститься цукор – в першу чергу це відноситься до фруктів, і сіль – вона є в овочах. Для початку відмовтеся від звички тягнутися до сільниці ще до того, як ви скуштували страву. З часом ви зрозумієте, що більше не залежите від штучних добавок і насолоджуєтеся усіма нюансами природного смаку продуктів.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як можна розтопити мед без втрати його цінних якостей?

Найчастіше, розповідаючи про мед, реклама підносить його у вигляді апетитною золотистою цівки, красиво стікає на блюдце або скибочку хліба. Таким він відображений і в нашій свідомості: рідким, ароматним, іскристим солодким…

Як можна зварити кукурудзу в качанах у каструлі?

Скільки часу і як варити кукурудзу в качанах, щоб максимально зберегти всі корисні речовини, містяться в ній? – Відповідь на це питання не так простий, як здається на перший погляд….

Як використовувати водорості спіруліни для схуднення?

Зміст статті: Ефективність спіруліни в боротьбі із зайвою вагою Правила прийому Рекомендації Для людей із зайвою вагою питання його нормалізації завжди стоїть досить гостро. Поради по схудненню, модні дієти, спеціальні…