Тільки для справжніх пані!

Як швидко зварити смачну кукурудзяну кашу

Як швидко зварити смачну кукурудзяну кашу

Кукурудзяна каша – підходяще блюдо для раціону здорового харчування. Вона цінна енергетично, низькокалорійна, не містить глютен, багата повільними вуглеводами і мінеральними речовинами. Страви з кукурудзи добре поєднуються з різними овочами, сирами, кінзою, базиліком та іншими травами. Дитячу кашу можна заправляти йогуртом, подавати з сухофруктами, часточками консервованих персиків, джемом. В Італії з даного продукту варять поленту, в країнах Східної Європи – мамалигу. Ми розповімо, як варити кукурудзяну кашу правильно, і скільки часу це займає.

Тонкощі приготування

Батьківщина кукурудзи – Центральна Америка. У Середньовіччі ядерця мололи грубо, тому каша варилася довго. Зараз процес варіння помітно прискорився, оскільки їх перетворюють в дрібну крупку. Перед приготуванням подрібнену рослину насипають в сито і промивають. Якщо кашу варять у каструлі, використовують посуд з товстим дном. Скільки потрібно води? Для отримання густого страви беруть три склянки рідини, рідкого – чотири.

Рецепт на воді

Для приготування гарніру на 6 персон беруть склянку крупи, 600 мл води, 30 мл рослинного (краще оливкової) олії, дрібку солі. Кашу, створену за традиційним рецептом, можна подавати із зеленню, тушкованими овочами, грибним соусом. Весь процес готування у воді займає 40 хвилин.

Спосіб приготування:

Страву за таким рецептом можна готувати не тільки на плиті, але і в духовці. Для цього в керамічні горщики з підсоленою рідиною порційно закладають кукурудзу. Посуд накривають кришками і ставлять у розігріту до 180 градусів духовку. Через годину блюдо дістають. Заправляють її олією, посипають зеленню. Скільки хвилин тримають кукурудзу в мікрохвильовці? В СВЧ-печі кашу готують на максимальній потужності 7 хвилин. Далі дістають, перемішують і ще на 5 хвилин повертають назад в мікрохвильовку.

Класичний рецепт поленти

Полента, згідно старовинним італійським рецептом, готується з кукурудзи грубого помелу в товстостінних чавунних казанах. Втім, правильно приготувати традиційну страву можна і в звичайній каструльці. На склянку крупи треба взяти літр води і 150 мл рідини. Потрібні й інші інгредієнти: їдальня ложка борошна, 100 мл оливкової олії, паприка, сіль.

Спосіб приготування:

Як підливу готують? В сковорідці олію підігрівають. Помішуючи, додають борошно. Далі суміш томят на мінімальному вогні. Солять, додають паприку. Поленту можна подати по-іншому: злегка обсмажити на оливковій олії шматки з кукурудзяної каші, приправити їх часником і томатами.

Рецепт в мультиварці

Помітно полегшити процес готування каші дозволяє мультиварка. Скільки часу йде на приготування, залежить від моделі агрегату. В одних мультиварках дроблена кукурудза вариться у воді менше години. В інших режим «каша» розрахований на 2 години. Зазначених в інструкції термінів бажано дотримуватися, так як протягом рекомендованого циклу в мультиварці змінюється кілька стадій обробки ядер. В результаті страва виходить м’яким і розсипчастим. Зерна можна приготувати швидше, якщо в мультиварці є функція «мультиповар». Спочатку кашу пропарюють в режимі «крупа». Через третину години застосовують функцію «мультиповар», виставивши температуру на 150 градусів. Через 10 хвилин блюдо готове.

Оригінальний рецепт для дітей – каша «Сонечко» в мультиварці. Для приготування страви на воді потрібно: склянка кукурудзяного борошна, 300 г порізаної кубиками гарбузової м’якоті. 2 склянки кокосового молока, склянка води, сіль і цукор. Чашу з усіма інгредієнтами поставити в мультиварку. Готувати страву півгодини в режимі «молочна каша». Після сигналу дати каші чверть години «дійти». За бажанням даний рецепт в мультиварці можна видозмінити. Цукор, наприклад, замінити медом або сухофруктами.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як швидко і правильно зварити квасолю

Зміст статті: За і проти бобових Умови зберігання Підготовка до приготування Рецепти Чудовою тенденцією в наш час є те, що все більше людей замислюється про здоровий спосіб життя, правильному харчуванні…

Як без варіння приготувати смачну гречку?

Зміст статті: Переваги гречаної крупи Рецепт гречки: корисно, смачно, поживно Рецепт №1 Рецепт №2 Гречка вважається однією з найбільш корисних та поживних круп. Не дарма її називають «царицею круп», так…

До чого призводить хронічний брак вітаміну К: симптоми дефіциту і способи його усунення

Зміст статті: Бережемо кожну краплю крові Щоб кістки були міцними Перемога над отрутами? Це можливо! Майбутнім мама на замітку Цінність речовини Мало хто знає, що об’єднує датського вченого Хенріка Дама,…