Тільки для справжніх пані!

Як правильно вживати насіння чіа

Як правильно вживати насіння чіа

Про насіння іспанського шавлії зазвичай згадують, коли хочуть схуднути. Відомо, що чіа – друга назва рослини – володіє здатністю розганяти метаболізм людини. За рахунок цього покращується і прискорюється робота по спалюванню жиру.

Корисні властивості

За зовнішнім виглядом насіння рослини можуть відрізнятися. Є варіанти білого, чорного, коричневого або зеленого кольору. На цілющих властивостях це мало позначається. За формою вони довгасті. Нагадують білу квасолю, тільки меншого розміру. За смаком майже нейтральні. Злегка відчуваються легкі горіхові ноти.

Треба мати на увазі, що вживати в їжу слід не все насіння. У продавця має бути сертифікат, що гарантує безпеку продукту та його відповідність.

Насіння корисні вмістом жирних кислот групи Омега. Це дозволяє зменшити ризик появи авітамінозу або анемії. Вони дозволяють уникати переїдання, покращувати гормональний фон. Цінність насіння полягає також в наступних властивостях:

З допомогою насіння рослини можна не тільки спалити жири в організмі, але і збільшити м’язову масу. Вміст білка в них велика, що дозволяє при тренуваннях ефективно нарощувати м’язи. Крім того, вони сприяють засвоєнню корисних речовин з їжі.

Як використовувати унікальні насіння?

Застосування насіння чіа знайшли дуже широке. Їх можна вживати як снековий продукт, злегка підсушивши або підсмажити на сковорідці без масла. Після зіткнення з водою навколо зерняток з’являється гель. Він володіє відмінними обволікаючі властивості. Також можна з ними приготувати:

Чим менше часу готувати їжу з включенням насіння при високих температурах, тим більше цінних речовин зберігається в них. Тому зазвичай вживати чіа в їжу прийнято в якості добавок. Посипати ними можна будь-яку страву. Любителям чаю сподобається готувати напій на основі чіа. Рекомендується приймати протягом доби не більше двох чайних ложок насіння. Вживання чаю допускається тричі на день.

Схуднення за допомогою насіння чіа

Якщо регулярно приймати їжу з насінням чіа, поступово вага прийде в норму. Для посилення ефекту спалювання жиру слід приготувати для вживання на голодний шлунок неочищені від лушпиння насіння. Для цього треба здійснити наступні процедури:

Брати чіа, насичені вологою, набагато комфортніше. Як правило, в такому вигляді вони подобаються більшості споживачів.

Ранок варто починати з 2 чайних ложок насіння, які потрібно ретельно розжувати і запити склянкою води. Більш щільний сніданок влаштувати через 2 години після цього.

В обід можна зварити овочевий крем-суп, куди також треба додати насіння. Підійде такий рецепт:

Суп можна вживати в холодному і теплому вигляді. Насіння забезпечують страви кремоподібний вигляд. Томати гарантують приємний колір.

Для знижують вагу психологічно важливо балувати себе чимось солодким. Без шкоди для досягнення результату можна з’їдати батончик з насінням і фініками. Зробити його легко:

Після ретельного перемішування викласти на фольгу рівним шаром товщиною в 1 см. Заморозити створений продукт. Розрізати на дрібні порції і брати їх з собою в якості перекусів протягом дня.

В якості питної заправки організму підійде кисіль з насіння. Варити його можна без додавання крохмалю. За рахунок утворюється гелю клейкий ефект забезпечений спочатку.

Не Можна розраховувати, що додавання в раціон 30 г насіння забезпечать потрібний результат – бажане схуднення. Принцип харчування слід переглянути. Чіа ж лише сприяють прискоренню процесу.

Дивні насіння рослини можуть використовуватися не тільки всередину. Якщо приготувати масло з них, воно замінить будь-який косметичний крем. Маски на ніч поліпшать стан шкіри, її еластичність. Тримати їх потрібно не більше 20 хвилин, ретельно прибираючи паперовими серветками надлишки.

Протипоказання до вживання

Випадки індивідуальної непереносимості чіа досить рідкісні. Виключати таку реакцію не можна. У групі ризику знаходяться діти і обличчя, у яких є алергія на горіхи. Насіння можна готувати для тих, хто проходить терапію ацетилсаліциловою кислотою та антикоагулянтами. Слід виключити їх з раціону також:

З обережністю потрібно готувати страви з цими насінням обличчям, схильним до надмірного метеоризму. Ймовірно, що в перехідний період продуктам газоутворення важко буде виходити з організму. Це може викликати болі в шлунку. В решті випадку чіа здатні принести користь при їх грамотному застосуванні.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як правильно зварити рис, щоб він був розсипчастим

Зміст статті: Як вибрати злак Правильна варіння рису Рисові нюанси Приготування в мультиварці Приготування за допомогою духовки Багато уникають приготування гарніру з рису, який в процесі створення здатний перетворитися в…

Як правильно зварити рис у мультиварці: прості поради

Зміст статті: Користь крупи Види крупи Підготовка до варінні Варимо розсипчастий рис в мультиварці Простий дієтичний рецепт в мультиварці Як приготувати в мультиварці кашу? Рис – відмінний гарнір для овочевих…

Як правильно зварити рис у каструлі

Зміст статті: Різновиди злакової культури Чим корисні страви з відварним рисом? Що потрібно для варіння рису? Як правильно зварити гарнір? Рис – популярна злакова культура, природна користь якої по достоїнству…