Тільки для справжніх пані!

Як правильно варити вівсяні пластівці

Як правильно варити вівсяні пластівці

«Вівсянка вранці» – це один з девізів здорової системи харчування сучасної людини, що займається спортом, стежить за кількістю споживаних кілокалорій і не любить витрачати багато часу на приготування їжі. Це не дивно. Саме вівсянка містить у своєму складі достатньо багато клітковини, яка легко засвоюється, виводячи з організму численні шкідливі речовини – токсини, шлаки. Якщо їсти цю кашу кожен день, можна уникнути не тільки проблем з шлунком, але і утворення холестерину, погіршення роботи серця, судин і інших органів.

Основне питання полягає в тому, як варити вівсяні пластівці. На практиці застосовується кілька способів готування – є прості, є більш складні, в будь-якому випадку, необхідно брати до уваги ряд правил, які допоможуть розібратися з проблемою.

Користь вівсянки

Вівсяна каша на воді – це одне з основних страв у раціоні вегетаріанця, оскільки допомагає поліпшенню перистальтики кишечника, а також поставляє в організм необхідну кількість вітамінів для підтримання здоров’я в тонусі і поліпшення самопочуття.

Таке блюдо Відрізняється високим вмістом рослинних жирів і білків особливої цінності, тому в повній мірі може забезпечити покриття потреби в них. Авенін і авеналин – це речовини, які мають у складі повний перелік незамінних амінокислот, тому вони легко засвоюються.

З енергетичної точки зору вівсяну кашу називають найціннішим продуктом, який постачає організму повний набір поживних компонентів. Він здатний поліпшити самопочуття і додати сил. Розглянемо, як грамотно варити вівсяну кашу на воді, щоб вона приносила організму максимум користі.

Особливості варіння

Правильно варити кашу на воді досить проблематично, зокрема – мити крупу і стежити за тим, щоб не сталося прилипання до стінок каструлі.

Деякі готують вівсяні пластівці інакше: кладуть їх у воду після закипання. Насправді при поступовому розігріві корисні речовини краще зберігаються, а при опусканні пластівців відразу в киплячу воду, вони швидко знищуються.

На питання про те, скільки часу це вариться страва, відповідь неоднозначна, все залежить від цілей: якщо це суп, то після закипання можна поварити ще 10 хвилин, якщо проста каша – то вона готова практично відразу.

Після того, як ви розкладіть по тарілках блюдо, зварене на воді, трохи остудити їжу і додати в неї свіжі фрукти, ягоди, горіхи, мед. Багато господині роблять на підставі каші, мюслі, додаючи в неї насіння, сухофрукти та цукати.

Вівсяні пластівці, приготовані на воді, – це найкраще з страв, яке припаде до душі всім. Головне – правильно дотримуватися пропорції і період варіння. Скільки часу це займає – залежить від мети господині, але звичайний процес становить кілька хвилин. Нетривалий приготування дозволяє зберегти живильні речовини продукту.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як правильно варити червону квасолю з замочуванням

Зміст статті: Рецепт приготування Приготування в мультиварці Приготування в пароварці Приготування в мікрохвильовці Червона квасоля – рослина з родини бобових. Сьогодні воно вирощується по всьому світу, але його батьківщиною є…

Як правильно варити картоплю в мундирі

Зміст статті: Картоплю в мундирі Процес приготування Нюанси приготування в мікрохвильовій печі Особливості приготування Любов до розсипчастою картоплі передається майже на генетичному рівні. З неї створюються сотні страв. Найпростіший варіант…

Як правильно варити коричневу сочевицю

Зміст статті: Основні правила приготування Нюанси варіння в мікрохвильовій печі Як правильно приготувати продукт в пароварці Коричнева сочевиця в мультиварці Поради при приготуванні головних страв Смачною і корисною для організму…