Тільки для справжніх пані!

Як правильно варити коричневу сочевицю

Як правильно варити коричневу сочевицю

Смачною і корисною для організму вважається представниця бобової культури – сочевиця. Вона містить велику кількість рослинних білків, з-за чого стала незамінним блюдом для вегетаріанців. Залежно від сорти цієї рослини для його приготування потрібно різний час.

Коричневу сочевицю готувати простіше і швидше інших видів бобових, її обробка займає всього 20-25 хвилин.

Цей універсальний продукт підходить для приготування різних страв: супів, пюре, каш. Варити зерна цього сорту варто стільки, скільки того вимагає задумане блюдо. Якщо готувати продукт 25 хвилин, то вийде смачна каша, якщо перетримати цю культуру на вогні, то легко зварити пюре.

Основні правила приготування

На відміну від інших сортів бобових (квасолі і гороху) коричневу сочевицю не потрібно попередньо замочувати у холодній воді. Якщо ви вирішили додати зерна в салат, то головне не перетримати на вогні, щоб вони зберегли свою форму. Так як продукт має властивість швидко стає м’яким і розсипчастим, то може з легкістю перетворитися на пюре, якщо його варити кілька довше рекомендованого часу.

Незалежно від того, вирішили ви приготувати гарнір або суп-пюре, в будь-якому випадку вам не потрібно забувати про підготовчому етапі. Продукт потребує ретельного миття, краще це зробити в кілька етапів. Уважно перебравши сміття, що спливло на поверхню води, ви поліпшите якість страви. Мити сочевицю краще в холодній воді, використовуючи друшляк з невеликими отворами.

Для того щоб зерна не переварилися, їх необхідно готувати правильно. Закладати продукт найкраще в киплячу, а не в холодну воду. Пропорції: 1 склянка зерен – до двох склянках води. У процесі термообробки страву слід помішувати, щоб воно не пригоріло і періодично пробувати його на смак для визначення готовності. Варити сочевицю потрібно на невеликому вогні. За 5-7 хвилин до закінчення готування продукт слід посолити. Якщо ви хочете отримати в кінці варіння ніжні зерна, то додайте столову ложку оливкової олії у воду.

Нюанси варіння в мікрохвильовій печі

Приготувати гарнір з коричневої сочевиці в СВ-печі можна значно швидше, ніж на плиті, якщо обробляти зерна правильно. А його смакові якості в цьому випадку нічим не поступляться.

Головні відмінності при варінні сочевиці в мікрохвильовці:

Як правильно приготувати продукт в пароварці

Процес готування коричневої сочевиці в пароварці відрізняється від звичайної варіння гарніру на плиті. Вам необхідно залити заздалегідь промиті зерна 3 склянками води (на 1 склянку продукту). Варити боби потрібно стільки часу, скільки знадобиться для його повної готовності, а саме – 45 хвилин. В мультиварці, наприклад, час на приготування гарніру складає 50 хвилин.

Коричнева сочевиця в мультиварці

Повноцінну страву з цієї культури можна приготувати в мультиварці. Для цього вам необхідно підготувати стільки грамів зерен, скільки того вимагає призначені порції. В середньому слід взяти 1,5 склянки бобових і залити їх 2,5 склянками окропу. До цього в режимі «Смаження» або «Випічка» слід підготувати моркву, цибулю, перець. Далі необхідно засипати кашу, залити її водою, додати сіль, перець і томатну пасту. Варити страву потрібно в режимі «Плов» або «Каші». Через 40 хвилин ваш гарнір буде готовий.

Поради при приготуванні головних страв

Дуже просто і смачно приготувати коричневу сочевицю з овочами. Для подібного гарніру вам знадобляться такі інгредієнти, як 0,5 склянки сочевиці, 2 склянки води, 1 ріпчаста цибуля, лавровий лист, 2 зубці часнику, томат, сіль, перець і рослинне масло. Попередньо необхідно накришити часник, порізати цибулю. Томат буде доречно замінити тертими стиглими помідорами. У киплячу воду слід помістити всі інгредієнти і готувати 25 хвилин. В кінці процесу В страву потрібно додати томат, а також інші раніше приготовлені овочі (стільки, скільки вважаєте за потрібне).

Приготування сочевичного супу починається з підготовки бульйону. У нього вам слід відразу ж покласти сочевицю і варити її, а пізніше додавати інші інгредієнти. Для приготування других страв необхідно заздалегідь зварити продукт, а вже пізніше додати в нього тушковані овочі, інші види каш і прянощі.

Коричнева сочевиця відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами: овочами, ягодами, фруктами, прянощами. Вибравши бажаний рецепт, ви зможете побалувати себе і близьких смачним блюдом. Приємного апетиту!



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як правильно варити зелену сочевицю

Зміст статті: Чим відрізняються різні види Секрети приготування Рецепти У нашій країні ці яскраві апетитні зерна стали набирати популярність тільки в останні 10 років, коли все більше людей почали прагнути…

Як правильно варити довгозерний рис: технологія процесу

Зміст статті: Підготовка до варіння крупи Приготування на плиті Створення гарніру в мікрохвильовці Хитрощі варіння Рис є одним з улюблених гарнірів багатьох. Без нього неможливо уявити і масу інших блюд:…

Як отримати користь від вегетаріанських продуктів?

Зміст статті: Як забезпечити організм важливими речовинами? Чому рослинні жири найбільш корисні? Для чого нам потрібна клітковина? Як правильно спланувати свій раціон? Який результат рослинного раціону? Досить велика кількість біологічно…