Тільки для справжніх пані!

Як правильно варити картоплю в мундирі

Як правильно варити картоплю в мундирі

Любов до розсипчастою картоплі передається майже на генетичному рівні. З неї створюються сотні страв. Найпростіший варіант приготування картоплі – зварити в мундирі на плиті або в мікрохвильовій печі. За короткий час можна отримати відмінний гарнір. Деякі вживають його як самостійне блюдо.

Картоплю в мундирі

Незвичайну назву дано коренеплоду, який прийнято варити в шкірці. Застосовують такий спосіб приготування найчастіше для подальшого використання картоплі в салатах. Якщо правильно підійти до термообробці крохмалистої коренеплоду, то він стане в нагоді і в якості гарніру.

Щоб варити картоплю в шкірці, потрібно спочатку ретельно відібрати овочі. Вони повинні бути:

Якщо коренеплід старий і в’ялий, то він не підійде в якості гарніру. Хоча використовувати для інших цілей його можна.

Деякі господині відмовляються від ідеї створення подібного страви, т. к. не люблять очищати гарячі коренеплоди від шкірки. Вони просто не знають, як варити картоплю в мундирі.

Процес приготування

Технологія створення цієї страви нескладна. Складається з наступних етапів:

Щоб продукт вийшов смачним, потрібно не забути додати сіль майже в самому кінці процесу. Якщо вода буде вище рівня картоплі на 2 см, то з’явиться більше можливостей для його розварювання.

Якщо картопля молода, в ній багато крохмалю і тонка шкірка. Вона в процесі варіння без проблем стає розсипчастою.

Важливо! У разі зрілого коренеплоду можна вдатися до маленької хитрості: після миття надрізати по колу шкірку. Це дозволить створити аналогічний ефект: продукт стане розсипчастим.

Скільки варити картоплю в мундирі, залежить від наступних факторів:

Загальний час варіння становить 20-25 хвилин. Великі коренеплоди можуть перебувати в каструлі довше. Досвідчені господині відлік часу ведуть з моменту появи киплячої води.

Нюанси приготування в мікрохвильовій печі

Прискорити процес отримання смачної картоплі можна, якщо готувати її у мікрохвильовці. Потрібно робити це правильно, інакше овоч може розірвати. Продукт тоді стане непривабливим і мало придатним для вживання.

Щоб правильно приготувати 1 кг картоплі, потрібно 11-12 хвилин при стандартному рівні роботи пристрою. Якщо потужність налаштована більш висока, то коренеплоду потрібно перебувати в мікрохвильовці на пару хвилин менше.

Слід Діяти таким чином:

Для збереження привабливої форми картоплі рекомендується проткнути його виделкою в декількох місцях після просушування.

Ще один варіант приготування страви в мікрохвильовій печі потребує використання щільного поліетиленового пакета. В нього поміщають овочі і щільно зав’язують. Свідченням того, що продукт готовий, є роздування пакета. Після такого ефекту треба розрізати його акуратно, щоб не обпектися парою.

Особливості приготування

Щоб картоплю в мундирі вийшов насиченим смаком, треба не боятися додавати сіль. Чим товще шкірка, тим важче вона проникає всередину. Зате надлишок її легко в просушеної вигляді змахнути з поверхні. Пересолити в мундирах картоплю неможливо.

Якщо коренеплід потрібно для салату, то ступінь його готовності, можна визначити не по часу. Якщо вилка легко протикає овоч, то продукт готовий. Використовуваний в якості гарніру варіант краще залишити ще на кілька хвилин.

Молода картопля потрібно вживати разом з тонкою шкіркою, в якій міститься багато вітамінів. Після того, як ви навчитеся робити це страва, воно міцно увійде в раціон сім’ї. Адже смачніше і корисніше картоплі гарніру немає, а готується він за кілька хвилин.