Тільки для справжніх пані!

Як правильно варити довгозерний рис: технологія процесу

Як правильно варити довгозерний рис: технологія процесу

Рис є одним з улюблених гарнірів багатьох. Без нього неможливо уявити і масу інших блюд: суши, плов, супи, салати. У багатьох з них потрібно, щоб злак був розсипчастим.

Підготовка до варіння крупи

Будь знавець східної кухні знає, що вид рису не так важливий, як його підготовка. Незалежно від того, пропарений чи довгозерний ви використовуєте, його слід правильно промити. Для цього необхідно:

Пропарений злак можна правильно промивати меншу кількість раз. Щоб зрозуміти, скільки разів досить повторити процедуру, потрібно подивитися на сливаемую рідина. Вона повинна бути прозорою. Це означає, що зайві крохмальні речовини вийшли з крупи. Ті, хто сидять на дієті або страждають на цукровий діабет, особливо повинні оцінити це. Адже знижується глікемічний індекс і калорійність.

Приготування на плиті

Щоб зрозуміти, як варити довгозерний рис, потрібно знати:

При варінні рису на електроплиті для сім’ї з 4 чоловік процес виглядає так:

Якщо готувати на газовій варильної поверхні, досить 12-14 хвилин варіння. Пропарений рис зажадає трохи більше часу. Інакше його зерна будуть жорсткими, що добре для деяких видів салатів.

Щоб продукт вийшов розсипчастим, разом з додаванням крупи варто помістити в каструлю 50 гр. вершкового масла. Його також можна замінити рослинним. Готовий гарнір стане не тільки розсипчастим, але і ароматним.

Допустимо замінити воду бульйоном. Це рішення залежить від індивідуальних переваг. Додавати сіль, також кожен визначає сам. Якщо продукт використовується в рамках рисової дієти, то про неї слід відмовитися. В інших випадках чайна ложка солі на зазначений обсяг води дозволить смаковим рецепторам краще працювати.

Увага! Сіль для приготування гарніру з рису слід додавати в кінці варіння.

Створення гарніру в мікрохвильовці

Мікрохвильові печі спрощують задачу отримання розсипчастого рису. Перед початком його приготування потрібно правильно прочитати інструкцію до СВЧ-печі, щоб зрозуміти рівень її потужності. Також слід підготувати спеціальний посуд, яка підійде для мікрохвильовки. Від цього залежить, скільки гарнір буде готуватися.

Базовий рецепт:

Замість води можна використовувати бульйон з овочів. Гарнір вийде смачнішою, якщо в посуд для СВЧ-печей додати масло.

Подальший процес приготування складається з наступних етапів:

Скільки коштує перебувати рісу в мікрохвильовці, можна визначити з досвіду. Деякі сорти злаку доводиться готувати на кілька хвилин довше.

Хитрощі варіння

Поліпшити і без того корисний і смачний гарнір допоможуть наступні знання про технології приготування.

Правильно зварити довгозерний рис – нескладна наука. Новачкам варто все робити з мірою в руках, а потім вже можна справлятися на око. Корисний гарнір стане справжньою прикрасою столу і відмінним помічником у боротьбі із зайвою вагою.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Як отримати користь від вегетаріанських продуктів?

Зміст статті: Як забезпечити організм важливими речовинами? Чому рослинні жири найбільш корисні? Для чого нам потрібна клітковина? Як правильно спланувати свій раціон? Який результат рослинного раціону? Досить велика кількість біологічно…

Як перейти на правильне і здорове харчування

Зміст статті: Кілька кроків на шляху до правильного харчування На шляху до здорового способу життя Впровадження правильного харчування в звичайне життя Надумана дорожнеча здорового харчування Здорове харчування – це спосіб…

Як відмовитися від цукру та солі

Зміст статті: У чому полягає шкода цукру і солі Як можна замінити цукор і сіль Що відбувається з організмом після відмови від цукру і солі Цукор і сіль – це…