Тільки для справжніх пані!

Як без варіння приготувати смачну гречку?

Як без варіння приготувати смачну гречку?

Гречка вважається однією з найбільш корисних та поживних круп. Не дарма її називають «царицею круп», так як в ній містяться життєво необхідні вітаміни групи В: В2, В9, В1, а також Е і РР. Багато використовують гречку, щоб поправити своє здоров’я або для схуднення. Це прекрасна дієтична крупа, яка дарує відчуття насичення надовго. Як готувати і чим хороша і корисна гречка без варіння, розповімо далі.

Переваги гречаної крупи

Гречка неспроста піднімається в ціні і є однією з найдорожчих круп, так як про корисні властивості цього продукту знає майже кожен. Користь від цієї крупи колосальна, так як в ній міститься величезний спектр мінералів, вітамінів, волокон, які активно і благотворно впливають на організм людини.

Основні переваги гречки:

Висновок напрошується сам: гречана крупа повинна бути в раціоні кожної людини. Рецептів гречки безліч, але все більше людей воліють споживати її без варіння. Чому не варто варити гречку і в чому відмінність від вареної крупи, читайте далі.

Рецепт гречки: корисно, смачно, поживно

Гречка сама по собі досить чиста крупа. Її не обробляють хімікатами, адже гречане культура сильна і витісняє всі бур’янисті трави. Тому готувати крупу можна і без варіння, не боячись за своє здоров’я. Чому віддають перевагу гречці без варіння:

Рецепт досить-таки простий, головне дотримуватися пропорції і використовувати кашу в цей же день після приготування. Така каша може готуватися 2 різними способами, а не одним, як багато хто думає (залив і чекай). Ні, все залежить від того, швидко вам треба приготувати кашу або у вас багато вільного часу.

Рецепт №1

Каша без варіння цим способом припускає спочатку промити крупу до тих пір, поки вода не буде прозорою. Потім потрібно залити 1 склянку гречки 1,5 л окропу. Саме окропу. Такий спосіб швидше, каша розвариться через 2-3 години, і її можна буде сміливо вживати.

Єдиний мінус: при термічній обробці компоненти, «бояться» високих температур, втратять свої властивості, хоча корисність каші залишиться в перевазі однозначно. Таке блюдо слід з’їсти в той же день, не відкладаючи на завтра. Навіть холодильник не допоможе зберегти всі якості і корисність приготованих вами каші. Визначте для себе, скільки на день вам потрібно гречаної каші. і готуйте «на сьогодні», а не про запас.

Рецепт №2

Обов’язково крупу промиваємо. Але в цьому способі кашу потрібно залити теплою, кип’яченою водою (тобто остудити після кип’ятіння). Плюс цього рецепту в тому, що гречку ви будете вживати з усім спектром корисних речовин, але мінус – в очікуванні. Таку кашу слід настояти не менше 6-9 годин. Різниця у часі велика. Безумовно, після 6 годин «настоянки» можна споживати кашу, але вона буде не така м’яка і запашна.

Зазвичай такого роду рецепт готується з вечора перед сном. Залийте гречку водою, укутайте рушником або просто накрийте кришкою, і на ранок вас вже чекатиме здоровий і корисний сніданок.

Якщо ви вирішили схуднути, поправити здоров’я, очистити організм, то це теж можна робити смачно, адже приготувати гречану кашу простіше простого. Гречка в цьому плані ідеальний продукт. Каша без варіння є лікувальною і оздоровчою. Якщо правильно і вчасно вживати гречку без варіння, то різниця в смаку з вареної кашею буде практично непомітна.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

До чого призводить хронічний брак вітаміну К: симптоми дефіциту і способи його усунення

Зміст статті: Бережемо кожну краплю крові Щоб кістки були міцними Перемога над отрутами? Це можливо! Майбутнім мама на замітку Цінність речовини Мало хто знає, що об’єднує датського вченого Хенріка Дама,…

Йод як важливий мінерал в організмі людини

Зміст статті: Скільки мікроелемента в нашому тілі? Трохи історії Функції в тілі людини Як забезпечити себе потрібною кількістю Коли цінного мікроелемента не вистачає Надлишок теж проблема Нерідко в рекламі можна…

Йод в організмі людини і утримуючі його продукти

Зміст статті: Для чого він потрібен? Нестача і надлишок Як засвоюється мікроелемент? Морська капуста Інші джерела мікроелемента Каші і багато що інше Щоб людський організм функціонував без збоїв, його потрібно…