Тільки для справжніх пані!

Пророщений еліксир життя: користь пшениці

Пророщений еліксир життя: користь пшениці

Всі люди прекрасно чули про те, як може підбадьорити людину шкідливий кофеїн. Але чи знаєте ви, що звичайні пророщені зерна пшениці містять у собі ще більший резерв енергії? Вживання паростків може принести неймовірний прилив бадьорості! Враховуючи шкоду, яку завдає кави нашому організму, проросла пшениця могла б стати чудовою здоровою альтернативою.

Інші переваги

Ці паростки – джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. Пророщена пшениця містить майже всі мікроелементи, необхідні людині для хорошої життєдіяльності організму. Нормалізація обміну речовин, очищення організму, виведення шлаків і зайвого холестерину, стабілізація і координація функціонування життєво важливих функцій в організмі, збагачення крові киснем, підвищення імунітету і гемоглобіну, протидія запальним процесам, омолоджування і стабілізація всіх внутрішніх систем – основні завдання, що виконуються паростками.

Вони, звичайно ж, сприяють ще й активному довголіттю. Деякі вчені навіть вважають, що вживання паростків пророщеної пшениці здатне протистояти новоутворення злоякісних пухлин. Існує безліч випадків, коли хворі на онкологію виліковувались, вживаючи проростки в їжу. Крім цього пророщена пшениця – дуже дієвий засіб від авітамінозу. Додатковою перевагою є те, що пророслі паростки, що вживаються в їжу, миттєво насичують організм, і тому їх можна їсти з метою позбавлення від надмірної ваги.

«Жива» їжа

З-за того що пророщена пшениця знаходиться на піку своєї життєдіяльною активності, її називають «жива» їжа. Справа в тому, що «енергія» зерен активізується під час росту, збільшуючись в кілька разів. Характерно прояв особливого ефекту, суть якого полягає у взаємному впливі лікувальних речовин, в результаті якого їх активність і потужність впливу збільшується.

Правильний вибір

Якщо ви вирішите включити в свій раціон паростки, ви забезпечите своєму організму колосальний за розміром приплив вітамінів та поживних речовин, здатний запобігати інфекційні захворювання і стабілізувати роботу організму. Також, вживаючи в їжу пшеницю, ви отримуєте оздоровленную шкіру, блискуче волосся і здорові нігті. Цьому сприяють біотин і убіхінон, які містяться в проростках. З огляду на перераховані вище переваги, пророщена пшениця – просто незамінний продукт, що має виняткову цінність. Між іншим, її можна виростити в домашніх умовах.

Цікаво знати, що проростки є одними з найдавніших оздоровчих засобів. Тисячі років тому наші предки правильно використовували пророщену пшеницю в якості засобу, який допомагає зміцнити організм, убезпечитися і зцілитися від хвороб, вживаючи зерна в їжу.

Вирощування в домашніх умовах

Є непророщенный росток досить безглуздо, адже в ньому немає ніякої користі. Пророщена пшениця продається в деяких супермаркетах, але краще зробити все самостійно, мінімізувавши ризик. Тим більше що найчастіше виставлені на продаж проростки з паростком від сантиметра до двох, а найбільшу користь організму приносять проростки з міліметровими «хвостиками». Так що у багатьох може виникнути питання: «Як же правильно проростити пшеницю?».

Зробити це правильно можна кількома способами. Але для початку слід придбати високоякісні зерна в спеціалізованих магазинах. Перевірте термін придатності перед купівлею і обов’язково дізнайтеся у продавця, чи були вони протравлене (це не допускається). Якщо ж у вас з’явилися сумніви на цей рахунок, то сміливо просіть копію санітарного висновку, щоб пересвідчитися у правдивості слів торговця та якості придбаного товару.

  • Перший рецепт приготування в домашніх умовах. Необхідно промити паростки і залити їх водою. Спливли зерна рекомендовано викинути, так як вони не є придатними в їжу. Візьміть на кінчик ножа трохи марганцівки і додайте у воду. Сполосніть і вилийте цю воду, додавши нову. Знову вилийте і знову додайте нову. Залиште настоюватися. Робити це рекомендується не пізніше полудня, оскільки ввечері цю воду необхідно злити. Промийте зерна під проточною водою, покладіть в ємність, накрийте її кришкою і залиште до наступного дня. Якщо ви зробили все правильно, вранці повинні з’явитися проростки, які слід залишити на пару годин, а потім сміливо вживати. В іншому випадку виконайте процедуру заново.
  • Другий рецепт приготування в домашніх умовах. Сполосніть зернятка прохолодною водою і отсейте ті, які спливли. Потім покладіть їх у рівну (плоску) посуд зі скла тонким шаром, щоб забезпечити рівномірне проростання. Після цього необхідно накрити все дихаючої тканиною і залити водою кімнатної температури, покривши верхівку зерен. Це необхідно для збереження вологи. Потім потрібно поставити посудину в тьмаве місце і періодично зволожувати. Через кілька діб у вас з’явиться пророщена пшениця. Головне в такому способі – тримати вологу в нормі. У разі підвищення у вас з’явиться цвіль, а в разі надмірної сухості ваші паростки не виживуть.
  • Третій рецепт приготування в домашніх умовах. Прополощіть пшеницю під проточною водою, після чого залийте її в літровій банці кип’яченою водою так, щоб вона повністю покривала зерна. Залиште на ніч. Вранці обтягніть марлею горлечко банки і якомога щільніше затягніть гумкою. Злийте воду, а банку поставте в темне місце під кутом приблизно сорок п’ять градусів. Ввечері знову повторіть вчорашню процедуру і залиште це все під тим же кутом. Ранок вас повинні порадувати паростки.
  • Четвертий рецепт приготування в домашніх умовах. У склянку з водою опустіть зерна в чайному ситі так, щоб вони ледве торкались води. Міняти воду в склянці слід три рази в день. Пророщені зерна пшениці ви отримаєте протягом двох або трьох днів.
  • Якщо раптом ваші проросли паростки нерівномірно, то це не говорить про те, що ви зробили щось не зовсім правильно. Вам просто-напросто попалася разносортная пшениця. Не варто переживати. Можна вирощувати вдома будь-які корисні злакові і бобові, але пшениця, що потрібно на шляху до істинного здоров’ю.

    Що необхідно знати

    Незважаючи на всі описані переваги паростків, вони мають і деякі протипоказання. Наприклад, якщо їсти їх з молочними продуктами, можуть виникнути сильні газоутворення. Також виявляється несумісність з медом, прополісом, муміє, родіолою рожевою (золотим коренем) і квітковим пилком. Тому не варто поєднувати ці продукти з пророщеною пшеницею.

    Не рекомендується їсти паростки дітям до дванадцяти років та дорослим, які мають виразку шлунка або дванадцятипалої кишки. На самому початку курсу можуть виникнути незначні побічні ефекти, які ні в якому разі не страшні для здоров’я. Крім цього, діє пророщена пшениця поступово, тому не варто очікувати миттєвих результатів. Для прискорення дії рекомендується щоденне вживання продукту. Краще всього є паростки на сніданок.

    Деякі рецепти

    Якщо ви ставите питанням, з чим же є пророщену пшеницю, тоді вашій увазі пропонуються кращі рецепти.

  • Дуже оригінальне блюдо виходить з поєднання кунжуту з пшеницею. Візьміть половину склянки росточков, додайте в нього пару чайних ложок кунжутного насіння і… все, корисний перекус готовий.
  • Для приготування страви вам необхідно взяти: столову ложку пророщеної пшениці, чотири штуки чорносливу, стакан свежеизмельченных фруктів. Змішайте всі і додайте трохи соку лимона. Одне з найсмачніших і досить простих у приготуванні страв готово!
  • Залийте одну склянку пророслих зерен водою і залиште настоятися десь на годину. Злив воду, ви повинні додати нову і прокип’ятити її, додавши столову ложку цукру і щіпку імбиру. Варіть на невеликому вогні до м’якості. Злийте воду і додайте столову ложку рослинної олії. Приступайте до дегустації.
  • Проросла пшениця дуже часто додається в смузі. Вона додає своєрідності і створює незабутній смак.
  • Сподіваємося, що хоча б один з рецептів вас зацікавив. Вони дуже прості, але отримані страви по-справжньому корисні і смачні.