Тільки для справжніх пані!

Продукти з низьким вмістом вуглеводів

Продукти з низьким вмістом вуглеводів

Ви Хочете схуднути з найменшою витратою часу, грошей і сил? У світі сучасних технологій такий шлях обирають найчастіше. У гонитві за струнким тілом переважна більшість людей не йде в тренажерні зали, а вдається до низкоуглеводному харчування.

Як показав багаторічний досвід, виключення зі свого меню продуктів з високим вмістом вуглеводів призводить до хорошого результату. Людина за короткі терміни і на довгий час позбавляється від зайвої ваги без шкоди для здоров’я. Невже від вуглеводів один шкоди? І чому від них не відмовитися взагалі?

Значення вуглеводів для організму

Вуглеводи необхідні людині для його нормальної життєдіяльності. Тому повністю виключати їх з раціону дуже небезпечно. Це призведе до збою всіх систем організму.

Вуглеводи є постачальником енергії номер один. Вони виконують ще й транспортну функцію, забезпечуючи необхідною кількістю білка м’язові тканини.

Прийнято розрізняти прості і складні вуглеводи. Великої шкоди нашій фігурі наносять продукти з високим вмістом речовин першої групи. Сюди відносяться солодощі і кондитерські вироби. Корисними для організму вважаються складні вуглеводи. Але вживати їх потрібно в розумних межах. Інакше їх надлишок відкладеться під шкірою у вигляді жирового депозиту.

Потреба організму у вуглеводах буває різною в кожного людини і досягає іноді 600 грам. Все залежить від способу життя, рівня фізичної активності, метаболізму та багатьох інших показників. При низкоуглеводном харчуванні людина повинна вживати щодня не менше 150 грам цих речовин. В іншому випадку неминучі порушення роботи шлунка, кишечника і проблеми зі здоров’ям під час фізичних навантажень.

Низкоуглеводное харчування: купити протеїн і жири

Відмовившись від продуктів з високим рівнем вуглеводів, вкрай небажано знижувати кількість білка і жирів, що надходять з їжею. Протеїн не має властивості відкладатися у вигляді жиру. Він грає роль будівельного матеріалу для м’язів і інших тканин. З білка синтезуються гормони, складові крові, ферменти і різні життєво важливі речовини.

Норма протеїну для середньостатистичної людини складає в день близько 80 грам. Потреба в ньому зростає з віком, а також після важких фізичних вправ і хвороб.

Отримуючи продукти з низьким вмістом вуглеводів, організм буде вимагати більшу дозу білка. Заповнити його недолік варто, але при цьому не рекомендується перевищувати денний обсяг протеїну. Добова норма білка розраховується приблизно виходячи з маси тіла: на 1 кілограм від 1,5 до 2 грамів білка.

Що ж стосується жирів, то вони не менш необхідні, ніж протеїн. Вони є енергетичним джерелом, а також служать для того, щоб оновлювати і будувати тканини і клітини організму.

На думку більшості, зайве вживання жирів призводить до збільшення ваги і підвищеного рівня холестерину. Частка правди в цьому, безумовно, є. Але більша частина провини лежить тут все-таки на вуглеводах. Суть в наступному.

У період низкоуглеводной дієти в організм надходить недостатня кількість речовин, споживання яких ми обмежили. Відповідно він починає відчувати дефіцит і переходить на новий вид палива, що отримується в результаті розпаду жирів. При цьому енергія утворюється не тільки від харчових жирів, але і від жирів людського тіла. Знижувати одночасно їх кількість і рівень вуглеводів в їжі – це значить втратити обидва джерела енергії.

Таке варварське ставлення до свого здоров’я призведе до дефіциту білка. Організм буде розглядати протеїн як новий енергетичний джерело. Тому знижуючи вміст вуглеводів у їжі, необхідно розумно збільшити кількість споживаних жирів.

Дотримуючись суворої низкоуглеводную дієту, приблизне співвідношення біологічно значущих елементів має бути наступним: 10% вуглеводів, 30% білка і 60% жирів.

Що відноситься до низкоуглеводным продуктами?

Відмовляючись від їжі з високим рівнем вуглеводів, не потрібно панікувати, якщо через 14 днів ваші ваги покажуть додавання зайвих кілограмів. Це зовсім не жирові відкладення, а що зібралася рідина.

Харчування під час низкоуглеводной дієти може бути різноманітним. Список продуктів досить великий. Сюди входять:

Мінімум вуглеводів містять цитрусові фрукти. При цьому сухофруктами захоплюватися не варто, так як вони дуже калорійні.

Наступна таблиця містить перелік фруктів і наявність в них вуглеводів:

Фрукти Кількість вуглеводів (гр. на 100 гр. продукту) Лимони 4 Грейпфрути близько 8 Апельсини 8 Ківі 8,1 Мандарин 8,5 Дині 8,6 Кавуни близько 9 Груші 10,8 Персики майже 11 Яблука 11,3 Ананас 11,6 Гранат трохи менше 12 Нектарин близько 13 Хурма 16 Виноград трохи більше 17 Банан 22,3 Ягоди Кількість вуглеводів (г на 100г продукту) Журавлина майже 5 Обліпиха 5,1 Ожина 5,2 Морошка близько 7 Алича 7,4 Лохина майже 8 Суниця 8 Червона смородина трохи більше 8 Чорна смородина 8,34 Брусниця 8,6 Чорниця близько 9 Малина 9 Аґрус без малого 10 Вишня майже 12 Чорноплідна горобина 12 Черешня 12 з гаком Свіжі плоди шипшини 23

Овочі бідні на вуглеводи, але містять величезну кількість вітамінів, мікро — і макроелементів, клітковини. Виняток становить картопля. Зведіть вживання цього овоча до мінімуму. У ньому велика частка вуглеводів і крохмалю.

Докладний список овочів і відсоток вуглеводів у них містить таблиця:

Овочі Кількість вуглеводів (гр. на 100гр. продукту) Огірки близько 2 Томати 3 Редис 4 Гарбуз трохи більше 4 Капуста білокачанна 5,4 Баклажани 5,5 Кабачки 5,7 Червоні перці 5,8 Ріпа майже 6 Морква близько 7 Редька 8 Ріпчаста цибуля без малого 9 Буряк близько 11 Картопля 19 з невеликим Часник близько 21 Кукурудза варена трохи більше 22 Бобові культури Кількість вуглеводів (г на 100г продукту) Квасоля стручкова 3 Зелений горошок 8 Квасолеві боби 47 Боб 18 Соя боби близько 26

При боротьбі із зайвою вагою важливо вживати в їжу різну зелень: цибулю, кріп, петрушку, щавель.

Заборонені продукти при низкоуглеводном харчуванні

Під час дотримання дієти необхідно виключити:

Мінуси низкоуглеводной дієти

У кожної медалі дві сторони. Так і тут. Недостатнє споживання вуглеводів може спричинити за собою багато проблем:

При появі будь-якого ознаки нездужання слід обов’язково звернутися до лікаря і відкоригувати своє меню.

Правильне низкоуглеводное харчування – це запорука міцного здоров’я і краси.