Тільки для справжніх пані!

Про користь груші в раціоні людини

Про користь груші в раціоні людини

Груша – впізнаваний фрукт, який займає не останнє місце в харчуванні чоловіків і жінок. Цей фрукт поряд з яблуками займає перші рядки рейтингу популярності та корисності серед всіх існуючих фруктів. Користь груші вже неодноразово доведена багатьма вченими з різних країн світу, в той час як її шкода не доведений. При цьому окремо виділяється китайська її різновид. Фрукт дуже активно використовують у кулінарії – з неї варять компоти, роблять десерти, додають у випічку. І це все груша!

Може принести її часте вживання шкоду? Якими достоїнствами володіє фрукт, в тому числі і перед іншими? Якими особливостями володіє китайська груша? На всі ці питання спробуємо відповісти максимально інформативно нижче.

Давайте розглянемо більш докладно, як цей фрукт впливає на наш з вами організм, в чому саме полягає користь груші, і чи вона здатна принести шкоду.

Основні переваги

Корисність даного фрукта виражається в наступному:

  • Груша – досить калорійний фрукт, володіє великою поживною цінністю. Тому досить очевидна користь груші, наприклад, для харчування спортсменів. Для порівняння: на 100 г цього продукту доводиться близько 50 ккал, в той час як на 100 г яблука – всього 13 ккал. Тобто, з’ївши один плід вагою 150-200 г, ви отримаєте близько 5% щодобового потреби в харчуванні.
  • Груша – рекордсмен за кількістю містяться в ній вітамінів: А, В, С, PP, KK. Всі вони досить корисні для нас з вами. Вона містить різні кислоти, необхідні для нормального функціонування організму.
  • Приємна новина для тих, хто не любить споживати багато цукру! У груші, незважаючи на всю її солодкість, його міститься не так вже і багато, набагато менше, ніж у яблуці. З цієї причини вона чудово підійде людям, які страждають від цукрового діабету. Це дуже важливий момент, оскільки надмірне вживання занадто солодких фруктів може завдати шкоди.
  • Підвищення імунітету організму та зміцнення стресостійкості – на ці фактори безпосередньо впливають ефірні масла, що містяться в цьому фрукті?
  • А ще ви помітите поліпшення в роботі травної системи після того, як почнете регулярно вживати грушу. У вас зникнуть проблеми з болями в животі раз і назавжди!
  • А чи має недоліки?

    Зрозуміло, після такого значного переліку достоїнств, виникає закономірне питання: невже цей фрукт не володіє недоліками? На жаль, володіє. Шкода поїдання груші може принести тільки в одному випадку: якщо ви страждаєте на виразку шлунка. Вживання її в сирому вигляді таким хворим протипоказано.

    Дітям або літнім людям не варто вживати недостиглі плоди, вони можуть принести шкоду. І взагалі їм краще запікати груші з медом або прянощами, так збережуться всі властивості, якими корисні дари саду, і з засвоєнням їх не виникне проблем.

    У всіх інших випадках – їжте на здоров’я золотисті плоди!

    А що думає народна медицина?

    Корисність груш у народній медицині ніхто не заперечує. Її можуть використовувати в якості одного з засобів, використовуваних від застуди. Сирої плід містить корисні речовини, які допомагають знизити температуру і позбутися кашлю. Хоча навіть в обробленому вигляді груша виявиться вельми корисним підмогою в лікуванні.

    Крім того, її плоди будуть дуже корисні для тих, хто страждає сечокам’яною хворобою. Пийте грушевий відвар, і забудете незабаром про цю хвороби.

    До Речі, листя груші активно використовуються в народній медицині для лікування і профілактики ряду захворювань.

    Гості з Китаю

    Китайська груша (інакше – «азіатська» або «пісочна») користується великим попитом у всьому світі – багато в чому завдяки витонченому смаку і ряду корисних властивостей. Китайська груша відрізняється від сортів, до яких ми звикли, формою – вона кругла, тому її називають яблуком-грушею. Але це не применшує її корисність, яка полягає в тому, що вона сприяє очищенню організму і поліпшенню роботи травної системи, допомагає регулювати рівень холестерину і кров’яного тиску. Але цим корисність китайської груші не вичерпується.

    Саме китайська різновид фрукта містить багато фолієвої кислоти, яка відіграє не останню роль у функціонуванні організму жінок, особливо під час вагітності. Тому для жінок в положенні вона рекомендується до вживання.

    Також не варто забувати про вітаміні С, китайська груша містить його в надлишку.

    Китайська груша містить пектин – той самий вид клітковини, який знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

    Ще вживання цього фрукта сприяє зміцненню кісток і поліпшення стану шкіри.

    Протипоказана китайська «гостя» тільки при індивідуальній непереносимості продукту. До того ж не варто їсти її кілограмами, це може завдати вашому здоров’ю шкоду.

    Як часто вживати в їжу?

    Незважаючи на те, що вживання цих плодів шкоди не несе, розумніше все-таки дотримуватися деяких простих правил, які дозволять уникнути неприємних наслідків:

    Поговоримо про правила зберігання

    Необхідно враховувати специфіку даного плоду. Груші не годяться для тривалого зберігання. Вони швидко псуються, що накладає певні вимоги: плоди необхідно зберігати в темних і прохолодних місцях, наприклад, в коморі, підвалі або в холодильнику. Але врахуйте, що навіть у такому випадку груші не зможуть зберігати свіжість вічно. Тому не зволікайте той момент, коли вони опиняться на вашому обідньому столі.

    Залишається додати, що ласувати справді сонячним фруктом, особливо китайської грушею, треба як можна частіше, якщо ви хочете весь час бути в тонусі і мати сильний імунітет. І знайте, що від його поїдання ви отримаєте тільки користь. Дотримуйтеся правильного харчування і ведіть здоровий спосіб життя!