Тільки для справжніх пані!

Масло лаванди – відмінний помічник для жирної шкіри обличчя

Масло лаванди – відмінний помічник для жирної шкіри обличчя

Лаванда – невеликий вічнозелений кущ заввишки близько півметра з маленькими листочками сріблястого кольору. При цвітінні рослина видає насичений бальзамічний аромат, його квіти можуть мати різну забарвлення. Збір лаванди приходить на пік літа, в цей час в рослині, напитанном сонячними променями, накопичується максимальна концентрація ефірних масел. З рослини добувають ароматний екстракт, який надає відмінний омолоджуючий і лікувальний вплив.

Здавна застосовують ефірне масло лаванди в косметології, адже воно – незамінний помічник у догляді за шкірою. Дуже результативно ароматне засіб проявило себе при роботі з проблемною і жирною шкірою обличчя. Його щедрий склад здатний налаштувати правильний баланс вироблення шкірного сала в шкірі і нейтралізувати запальні процеси, що відбуваються в ній.

Склад ароматного засоби

Лавандова олія містить цілий комплекс таких необхідних для шкіри хімічних елементів, як:

Для ефективного використання корисного кошти потрібно мати уявлення про його унікальні властивості. Цілющі характеристики ефіру лаванди:

  • Освітлення шкіри, поживний і протизапальний ефект. Ефірне масло лаванди для обличчя здатне ліквідувати плями, сліди від прищів і рубці на шкірі.
  • Бактерицидну дію. Масло лаванди чудово знешкоджує і видаляє мікроби і бактерії – основних винуватців походження прищів і запалень.
  • Регенеруючу властивість. Лаванда нормалізує кровообіг і покращує відновлення клітин дерми.
  • Рецепти використання

    При вугрової висипки корисно приймати парову ванну для обличчя з додаванням лавандового й евкаліптової олій. Масло лаванди для шкіри обличчя активізує і зміцнює шкірний покрив, посилюючи кровообіг у тканинах. В результаті покращується кровообіг, завдяки цьому клітинам доставляється необхідний кисень і поживні елементи.

    Це засіб володіє сильними антибактеріальними, антимікробні та протизапальні властивості, що дозволяє лікувати такі шкірні захворювання, як атопічний дерматит, акне, алергії та опіки. Ще одна властивість – захист від ультрафіолетових променів та лікування сонячних опіків. Систематичне використання масла попереджає обгорання на сонці, знімає почервоніння і лущення.

    На думку дерматологів, лавандова олія для обличчя – саме результативне засіб для лікування акне, так як воно пригнічує життєстійкість бактерій, які викликають появу запальних вогнищ, нормалізує роботу сальних залоз, сприяє видалення шрамів після вугрів. Посилити цілющий вплив косметики можна, додавши по краплі ефіру в порцію звичного крему, гелю, тонік або лосьйон для обличчя. Такий спосіб прийнятний для жирного типу шкіри і в тому разі, якщо виникли множинні висипання на обличчі. Додавання невеликої кількості ефіру в крем або мазь значно зменшує висипання. При акне пару крапель засобу розбавляють в олії жожоба і наносять на проблемні ділянки обличчя, залишаючи на ніч. Продукт ефективно застосовується в складі компресів і масок для обличчя.

    Застереження і протипоказання

    Всі маски наносяться на попередньо очищену і суху шкіру, інакше результат від процедури зменшиться або зникне. При приготуванні маски для обличчя лавандове масло слід трохи підігріти, це посилить його цілющі властивості.

    В чистому вигляді ефір лаванди слід використовувати обережно, щоб не допустити алергії. Найкраще його вживати в комбінації з базовими маслами або в поєднанні з різними інгредієнтами в складі масок.

    Протипоказання до використання ефірного масла лаванди як косметичного засобу:

    Перед використанням обов’язково потрібно протестувати засіб на алергічну реакцію. Масло може спровокувати появу алергії, пов’язаної з індивідуальною непереносимістю окремих елементів, що входять до його складу. Досить крапнути 1-2 краплі масла на зап’ясті і почекати добу, якщо почервоніння або іншої негативної реакції не помічається, то можна з користю застосовувати ефір.

    Не повністю вивчено вплив, який чинить лаванда на гормональний фон людини, тому застосування масла лаванди протипоказаний вагітним жінкам і дітям у віці молодше трьох років.

    Олія лаванди має яскраво виражену заспокійливу ефектів. Використовуйте його в складі масок для обличчя при жирної та комбінованої шкіри. Прищики, почервоніння і лущення пройдуть дуже швидко, а шкіра засяє свіжістю і чистотою.