Тільки для справжніх пані!

Користь від застосування перги бджолиної

Користь від застосування перги бджолиної

На відміну від меду бджолина перга не так популярна. Хоча її властивості дозволяють досягти хороших результатів у боротьбі за зміцнення імунітету і нормалізацію обміну речовин. Вживати її потрібно правильно, щоб застосування не завдало шкоди.

Корисні властивості продукту добре відомі в народній медицині і фармакології. Цей маловідомий результат бджільництва багатьом варто ввести в свій раціон. Протипоказання у перги є, але вони не настільки великі.

Особливості продукту

Перга є одним з продуктів бджільництва. По своїй суті вона є переробленою пилком. Виходить вона наступним чином. Для того щоб пилок утрамбувати в стільники, які бджоли слиною змочують її, що забезпечує склеювання маленьких частинок. У суміш додається також невелика кількість нектару. Цей продукт необхідний для формування стінок сот, де буде зберігатися мед.

Другим назвою дивного речовини є «бджолиний хліб». Це пов’язано з тим, що перга використовується для живлення потомства бджіл-трудівниць. Саме тому, що речовина потрібно для самих комах, фахівці рекомендують забирати його у весняний період.

Гідності бджолиного хліба

Продукти бджільництва завжди мають корисні для організму елементи. Незважаючи на протипоказання, заради можливого ефекту люди вживають їх з особливою пристрастю. Унікальні властивості перга отримала за рахунок вітамінів і мікроелементів, що входять до її складу. Вона містить:

Перга не тільки підвищує імунітет, якщо її застосування здійснюється регулярно. Вона здатна впоратися навіть з інтоксикацією організму. Вживають її люди відзначають:

Щоб корисні властивості перевищували можливий ризик вживання продукту бджільництва, потрібно знати, як його застосовувати.

Способи використання бджолиного продукту

Можна говорити про те, що продукти бджільництва використовуються людьми з двох призначень: як засіб боротьби з хворобами і як косметологічні інгредієнти.

Способів застосування перги в цих цілях кілька:

При розсмоктуванні властивості перги починають швидко давати результат. Тому протипоказання до такого способу застосування пов’язані, як правило, з хворобами кшталт цукрового діабету і порушенням функції кровотворення. Категоричної заборони на те, щоб використовувати пергу, немає, але треба дивитися на реакцію організму.

Постійно застосовувати речовина все ж таки не рекомендується. Для організму досить курсами споживати джерело корисних елементів. Найчастіше вони бувають тривалістю 2-4 тижні. Перерви становлять 1-2 місяці, що пов’язано з індивідуальним станом здоров’я.

Настій особливо підходить тим, у кого є показання до жування перги з боку шлунково-кишкового тракту. Готувати його нескладно:

Застосовувати настій слід курсами по 30 днів з перервами протягом 1-2 місяців.

Увага! Потрібно враховувати, що корисні властивості будь-які продукти бджільництва при нагріванні починають втрачати.

Якщо відсутні протипоказання до використання бджолиного хліба в якості косметичного засобу, можна зробити домашню маску для обличчя, шиї і області декольте. Для цього треба:

Якщо є сумніви, чи витримає шкіра таку процедуру, можна спробувати спочатку нанести продукт на зап’ясті. Протипоказання виявити легко: почалася неправильна реакція, якщо в місці накладення кашки відбувається різке почервоніння шкіри. Робити маску допускається не частіше одного разу на тиждень.

Кому не підходить бджолиний хліб?

Хоч корисні властивості продукту мають широкий спектр, він не всім підходить. Найпоширеніші протипоказання для косметологічного використання перги пов’язані з хворобами, для яких характерні слабкі і просвічують судини. Збільшення місцевого кровотоку здатне посилити проблему.

Дітям давати це природна речовина з пилку можна. Протипоказання стосуються лише віку. Раніше одного року перевіряти реакцію організму на препарат не рекомендується. Нормою для дитячого віку вважається 1-2 г перги в день. Якщо є сумніви, завжди можна уточнити деталі у педіатра.

На відміну від багатьох інших засобів, що поліпшують здоров’я або використовуваних для омолодження, бджолиний хліб не викликає сильної алергії. Може спостерігатися індивідуальна непереносимість. Проявляється вона зазвичай наступним чином:

Слід проконсультуватися З лікарем про те, в якій кількості вживати продукт. Якщо встановлений цукровий діабет, то він є підставою для відмови в лікуванні пергою.

Протипоказання пов’язані також з наявністю пухлин, виключаючи ті, що знаходяться в жіночих грудей і мають доброякісну основу. Мастопатія або ліпома можуть за один курс прийому даного засобу розсмоктатися. Інші ж пухлини здатні зменшитися. Поєднання вживання перги і призначених лікарем лікарських засобів не завжди доречно.

Обережно слід вживати бджолиний хліб при кровотечах, т. к. він здатний посилити проблему. Не рекомендується вживати продукт вагітним і годуючим жінкам.

Не надто солодка перга, що володіє високою цінністю для здоров’я, не може бути дешевою. На це варто звернути увагу. Адже показання до використання бджолиного хліба стосуються великої кількості захворювань. Якщо купити неякісний або неправильно зберігався продукт, можна нашкодити організму. Треба пам’ятати, що при попаданні повітря в місце зберігання перга швидко починає бродити. Вживати її після цього не можна. В іншому ж дотримання заходів у прийомі та інших цінних рекомендацій дозволяють зробити так, щоб пергу оцінили в кожному будинку.