Тільки для справжніх пані!

Користь лужної їжі: рекомендації по вживанню

Користь лужної їжі: рекомендації по вживанню

Почувати себе здоровим, повним сил і енергії можна в тому випадку, коли обмін речовин в організмі відбувається без порушень. Правильне харчування повинно складатися на 1/3 з кислої їжі і на 2/3 із лужної їжі. У разі якщо лужне середовище в організмі знаходиться в нормі – людина відчуває себе енергійним, активним і головне здоровим. При порушенні і переважання кислої відзначається постійне відчуття втоми, брак сил. Імовірні проблеми зі сном.

Можна з впевненість сказати, що кислотно-лужний баланс дотриманий, якщо ph крові дорівнює – 7.37-7.47. При надлишку кислоти спостерігаються показники нижче 7,37, при зворотному проблеми – більш 7,47. Підкоригувати ph-баланс можна, переглянувши свій раціон харчування. Дотримуючись пропорції лужної і кислої їжі, легко поліпшити своє самопочуття, а також перестати хворіти.

Яким чином лужні продукти впливають на організм?

При патологічної втоми, сонливості і частої захворюваності багато хто не може зрозуміти, в чому причина таких симптомів. Підбадьоритися найчастіше намагаються, випиваючи кави, а також вживаючи вітаміни та інші таблетки від нібито присутніх хвороб. Однак причина нездужання – це брак лугу в організмі. Включивши продукти з її змістом в свій раціон харчування можна підкоригувати загальний стан і погане самопочуття.

Лужна їжа багата магнієм, кальцієм, цинком, натрієм, залізом. Вона ефективно очищає кишечник, виводить шлаки і відмінно засвоюється. Позбутися від пари зайвих кілограмів, включивши в свій раціон харчування лужні продукти, дуже просто. Дотримуючись правильного балансу, можна відчути бажану енергійність і легкість у всьому тілі без вживання кави.

Зберегти молодість і красу, вживаючи лужні продукти, нескладно. Вони допомагають підтримувати пружність шкіри, а також запобігають появі целюліту. Однак виключати зі свого раціону харчування кислі продукти також не варто, так як це загрожує порушенням балансу в крові. Тим більше, що така їжа містить високу кількість необхідних для організму речовин: вуглеводів, білків і жирів.

Список найвідоміших лужних продуктів

До цієї категорії відносяться:

Список лужних інгредієнтів можна поповнити такою їжею: свіжими овочами і зеленими коренеплодами. Туди ж відносяться всі види фруктів.

До категорії частково лужної належить зерно, просо, зелений в стручках горох, насіння, горіхи, бразильський горіх, кокос.

Вибираючи напої, не варто забувати про те, що віддавати перевагу слід рідини, здатної врегулювати кислотно-лужний баланс:

Кислотна їжа

Уникнути дискомфорту при складанні раціону харчування можна, помірно вживаючи кислотні інгредієнти.

Таблиця кислих продуктів

Сімейство бобових Особливо горох і боби в сушеному вигляді Насіння та горіхи Горіх кешью, арахіс, кунжут, волоський горіх, насіння дині, насіння соняшника Хлібобулочні вироби Білий хліб, булочки, біла мука Токсичні інгредієнти Кава, консервований сік Овочі Червоні помідори

Тест на визначення кислотності організму

Ті, хто піклуються про своє здоров’я, повинні періодично перевіряти ph-баланс. Виконати процедуру дуже просто в домашніх умовах. Для цього знадобиться лише наявність лакмусового паперу. Тест найкраще проводити вранці натщесерце. Взявши контейнер з сечею, необхідно опустити туди лакмусовий папір, чекаючи, поки вона змінить свій колір. Якщо стрічка посиніла, то ph-баланс в нормі (кислотність не підвищена). У випадках, коли лакмус почервонів, варто задуматися про зміну свого раціону харчування.

Особливості харчування

Збагатити свій організм корисними лужними продуктами легко, дотримуючись основних засад при вживанні їжі. Є овочі і фрукти можна як в сирому, так і у вареному і запеченому вигляді. Вони є головною основою в раціоні, а також здатні збагатити організм всіма необхідними мінералами і вітамінами. Не варто забувати, що здаються на перший погляд кислими продуктами (лимон, яблука, цитрусові), потрапляючи в організм, перетворюються в луг. Вони ефективно борються з підвищеною кислотністю.

Високий вміст білка знаходиться в таких лужних продуктах, як горох, горіхи, насіння, зелені боби. Ці інгредієнти здатні збагатити організм не тільки білком, але і іншими корисними мінералами. Серед фруктів та ягід перевагу варто віддати лимонам, кавунами, манго, грейпфрутам. У цій категорії фруктів міститься найбільша кількість лугу. У середніх обсягах вона присутня у винограді, яблуках, персиках, дині, ківі, ізюмі та фініках. Найменш лужними є такі фрукти, як банани, апельсини.

Зелень, овочі і бобові дуже корисно щодня додавати в свій раціон. Приміром, щоб збагатити свій організм лугом (максимально великих кількостях), варто звернути увагу на спаржу, петрушку, часник, шпинат, цибуля. Середні показники представлені в кабачках, буряках, цукіні, селері, салат латук. Найменш лужними вважаються такі інгредієнти, як морква, капуста, горох.

Щоб ph-баланс завжди мав нормальні показники необхідно намагатися зробити свій раціон харчування збалансованим і різноманітним. Вдало комбінуючи різну їжу, легко збагатити свій організм усіма потрібними і корисними мікроелементами. Однак не варто забувати, що лужна їжа повинна переважати в раціоні.