Тільки для справжніх пані!

Користь і шкода від вживання гарбузового соку

Користь і шкода від вживання гарбузового соку

Натуральні соки улюблені багатьма, особливо людьми, які ведуть здоровий спосіб життя. Їх цінують за насиченість вітамінами і мікроелементами, яскравий колір і свіжий смак. Сьогодні розглянемо докладніше гарбузовий сік. Користь і шкода цього напою відомі на Русі з XVI століття. Вивчимо і ми рецепти приготування соку, його цілющі властивості для організму чоловіків і жінок, а також протипоказання до вживання.

Користь напою

Цей яскраво-помаранчевий напій – просто криниця корисних речовин. Він прекрасно покращує травлення і метаболізм. Завдяки його регулярного застосування імунітет стає міцнішою, підвищується опірність до простудних захворювань. А ще він допомагає підтримувати молодість і красу всього організму, що особливо радує прекрасних жінок.

Продукт містить у собі:

  • Пектин, який покращує кровообіг, знижує холестерин, оптимізує роботу кишечника, сприяє очищенню організму від шкідливих речовин, шлаків і токсинів.
  • Речовини, які допомагають одужанню при захворюваннях печінки, шлунка, кишечника, жовчного міхура.
  • Вітамін K. Саме йому гарбузовий сік зобов’язаний своєю здатністю нормалізувати згортання крові.
  • Завдяки не менш рідкісного вітаміну T і клітковині, цей напій має властивості налагодити обмін речовин і сприяти зниженню ваги.
  • Містяться в ньому і інші вітаміни, наприклад, E, A, D, B1, B2, C, PP, необхідні для зору, імунітету, шкіри і нервової системи.
  • Мінеральні речовини, такі як цинк, кремній, магній, кальцій, калій, залізо, фтор. Вони мають властивості покращувати стан кісток і роботу серцево-судинної системи. Підвищують рівень гемоглобіну в крові, без якого не обходиться жоден життєво важливий процес у людському тілі.
  • Це ще далеко не всі корисні властивості цілющого напою для організму чоловіків, жінок і дітей. Він благотворно позначається на стані шкіри. Дуже корисний цей напій для нервової системи: сік знімає напругу, покращує настрій, допомагає справитися з безсонням.

    Цінний він і тим, що сприяє поліпшенню травлення у жінок при вагітності і допомагає справлятися з токсикозом. А при лактації цей напій є прекрасним джерелом вітамінів для організму молодої мами і малюка.

    Присутні в його складі та речовини, які мають властивості знижувати рівень цукру в крові. Ось чому сік рекомендують пити людям, страждаючим від діабету. Показано його регулярне вживання при захворюваннях нирок і сечовивідних шляхів. Корисний гарбузовий сік для чоловіків, так як благотворно позначається на силі молодечої.

    Особливості вживання

    Для підтримки гарного самопочуття і профілактики захворювань досить випивати по половині склянки в день. Найкраще робити це вранці за півгодини до сніданку, попередньо вивчивши всі рекомендації та протипоказання щодо його застосування.

    При лікуванні дозу напою можна збільшити до 1-2 склянок в день і вживати його курсом 5-10 днів. Бажано робити це після консультації з лікарем, особливо якщо мова йде про загострення якого-небудь захворювання. Можливо, можуть виникнути індивідуальні протипоказання щодо цього напою.

    Як приготувати?

    Одним з переваг цього чудо-напою є те, що приготувати його самостійно не складе великої праці.

    Для віджиму соку найбільш придатними є свіжі молоді овочі вагою до 6 кг, які містять м’якоть яскравого помаранчевого кольору. Напій з такого продукту буде насиченим і солодким без додавання цукру.

    Найпростішим варіантом є використання соковижималки. Якщо цього приладу не виявилося в домашньому арсеналі, можна промиту і нарізану шматочками гарбуз натерти на тертці і віджати з неї сік з допомогою сита або марлі. Його потрібно пити свіжим, він не підлягає тривалому зберіганню.

    В цей напій можна додати сік з інших фруктів і овочів. Наприклад, якщо з’єднати його з медом і журавлиною, вийде неперевершений коктейль для імунітету.

    Є й інші рецепти виготовлення гарбузового соку. Наприклад, можна натерті шматочки 0,5 кг цього овоча залити 1 літром окропу зі склянкою цукру і варити приблизно чверть години. Отримане пюре подрібнити за допомогою блендера, додати в нього свіжовичавлений сік 1 лимона. Потім, довівши до кипіння, продовжити варити ще 10 хвилин. Готовий напій розлити по банках і закатати. Замість лимонного можна використовувати сік яблук або апельсинів. Допускається зварити напій із гарбуза та моркви.

    Кожна заповзятлива господиня обов’язково знайде свій неповторний рецепт приготування цього цілющого зілля. Вона придумає спосіб напоїти ним своїх вибагливих чоловіків і дітей, враховуючи всі корисні властивості і протипоказання.

    Заходи безпеки

    В деяких випадках навіть з таким корисним і смачним продуктом, як гарбузовий сік, слід бути обережніше.

    Він має наступні протипоказання до вживання:

    В інших випадках відмовлятися від стільки корисного для організму продукту буде неправильним!


    Де ви зараз? Ось тут:


    Схожі записи: