Тільки для справжніх пані!

Користь і шкода печених яблук в раціоні людини

Користь і шкода печених яблук в раціоні людини

Знаєте самий простий у приготуванні десерт? А найсмачніший? А найкорисніший? Печені яблука – ідеальний продукт для людей, ведучих здоровий спосіб життя. Чим корисні печені яблука і чому їх так цінують прихильники правильного харчування?

Всі знають про користь свіжих овочів і фруктів. Вони – природний натуральний джерело вітамінів і різних мікроелементів, які допомагають нам підтримувати здоров’я, енергію, красу. І так часто ми забуваємо, що запечені продукти зберігають всі свої корисні якості і набувають нові, наприклад, стають менш калорійними. Печені яблука, користь і шкоду яких відомі всім фахівцям по правильному харчуванню, в обов’язковому порядку повинні стати одним з основних страв на нашому столі.

Найвідоміший і корисний фрукт

Образ яблука викликає у нас багато асоціацій: яблуко Ньютона, Стіва Джобса, Вільгельма Теля, молодильне яблучко. Майже завжди можна сказати, що цей фрукт – символ успіху, досягнення результату, влучення в ціль, символ молодості і краси. Яблуко – це бренд!

Свіжі яблука не даремно займають одне з перших місць в світі по корисності серед фруктів. «An apple a day keeps the doctor away!» – Ця відома англійська прислів’я у вільному перекладі на російську мову буде звучати приблизно так: «Хто по яблуку в день з’їдає, той в житті хвороб не знає». Корисні властивості цього чудового плода можна перераховувати нескінченно:

  • Вітаміни і мінерали, що містяться в яблуках, дозволяють зміцнити серцево-судинну систему. Будете їсти яблука – забудете про аритмії, високому тиску, допоможете судинах очиститися від холестерину.
  • Свіжий плід містить велику кількість пектинів. В першу чергу це корисно для зубів. З’ївши один невеликий фрукт, ви знищите всі шкідливі для зубної емалі бактерії. Також пектини в комплексі з клітковиною сприяють виведенню шлаків з організму, прискорюють обмін речовин.
  • У цих плодах – високий вміст заліза, мікроелементи, який відмінно справляється з недокрів’ям, анемією.
  • Пантеоновая і фолієва кислоти у складі свіжого яблука, дія яких посилено вітаміном С, особливо корисні для жінок. Перераховані мікроелементи зміцнюють волосся, покращують стан шкіри. Вітамін С збільшує виробництво нашими клітинами вільних радикалів. Не дарма ж на Русі яблучка називалися «молодильні». Включаючи їх в свій раціон, ви освіжіть колір обличчя, відстрочити поява перших зморшок.
  • Були проведені медичні дослідження, згідно з яким включення цього дару природи в раціон харчування є непоганою профілактикою проти хвороби Альцгеймера і навіть онкологічних захворювань.
  • Чи Варто говорити про те, що яблука допомагають впоратися з авітамінозом, зміцнити імунітет. Особливо важливо це властивість при настанні осені і підготовки організму до холодів. Комплекс вітамінів А, С, Е зміцнить нервову систему і переможе стрес.
  • Які вибрати

    Широко відомо, що при будь-якій термічній обробці продукти втрачають частину корисних властивостей, найбільше це актуально для вітаміну С. У чому ж тоді перевага запеченого плоду?

    В першу чергу цей продукт – знахідка для алергіків. В результаті погіршенням екології від цього захворювання страждає вже майже 85% населення, тому що алергію навіть можна назвати «Хвороба №2 нашого століття». Неправильне харчування посилює проблему. Дослідним шляхом встановлено, що у дітей з вираженою алергією при вживанні печених плодів не виявляються жодні симптоми алергії.

    Свіжі яблука, завдяки своїй кислотності, провокує апетит, а також можуть викликати загострення гастриту, здуття кишечника. Печені яблука – відмінний дієтичний продукт. Їх в обов’язковому порядку включають в раціон людей, які перенесли операцію на шлунку або кишечнику. Завдяки запіканню кислотність знижується в рази, що позитивно позначається на процесах травлення.

    Особливо рекомендується запечені яблучка вагітним жінкам як відмінний засіб проти токсикозу.

    Запікання зменшує і так низьку калорійність цього улюбленого фрукта. Так що десерт з запечених фруктів можна їсти без особливих обмежень і без шкоди для фігури. А зменшення рівня кислотності не провокує відчуття голоду після корисного! Крім того, включення в раціон ці дарів природи допомагає очистити організм від шлаків, тому їх вживання особливо рекомендують в районах з забрудненим повітрям.

    Велика частина корисних вітамінів і мікроелементів в яблуці при цьому зберігається. Головне, запікайте плоди не в мікрохвильовій печі, а в духовці, тоді їх користь сумнівів не викликає.

    Легкі в приготуванні, корисні в застосуванні

    Що може бути простіше, ніж приготувати запечені яблука? – Помиті плоди з віддаленої серцевиною відправте в духовку на 20-25 хвилин у тому випадку, якщо ви хочете їх нафарширувати корисним сиром або ягодами. І хвилин на 10, якщо порізали на шматочки яблука і плануєте посипати їх корицею. З обережністю рекомендуємо вживати цей десерт з медом, особливо при схильності до алергічних реакцій.

    Якщо після свят і вихідних ви відчуваєте, що вам необхідний розвантажувальний день – то немає продукту краще. Приготуйте 5 порцій по 300 грам. Для розвантажувального дня обов’язково запікати фрукти без додавання цукру або горіхів. Пийте більше води і трав’яного чаю.

    Шкоду печених яблук

    Будь-Які продукти ви не вживали, завжди пам’ятайте про розумному підході. Висока корисність продукту не означає, що його можна їсти у великих кількостях. Незважаючи на те, що печені яблука – низкоаллергенный продукт, у великій кількості вони можуть спровокувати і діатез, і навіть розлад кишечника. При виразковій хворобі вживати в їжу ці фрукти в будь-якому вигляді можна тільки за узгодженням з лікарем.

    При дотриманні помірності запечені яблука чудовий, смачний і корисний десерт. Він прикрасить ваш стіл в будь-яке свято. І допоможе зміцнити здоров’я. Приємного вам апетиту!


    Де ви зараз? Ось тут:


    Схожі записи: