Тільки для справжніх пані!

Користь і шкода червоного перцю: застосовуємо без шкоди для здоров’я

Користь і шкода червоного перцю: застосовуємо без шкоди для здоров'я

Приправити страву чимось гострим люблять багато. Навіть звичні продукти починають звучати інакше, якщо до них додати червоний перець. Як і будь-рослинний продукт, він не навантажує організм хімічними елементами. Хоча користь червоного перцю не завжди однозначна.

Склад спеції

Знайомий всім мелений червоний перець отримують з сушених плодів рослини, що відноситься до пасльоновим. Основними варіантами його назви вважають слова:

Щоб вийшов якісний продукт, стручки рослини повинні бути висушені в природних умовах. Якщо волога залишиться, то при подрібненні порошок не буде володіти потрібними якостями і може зіпсуватися.

У складі червоного перцю виділяються:

З якими хворобами і недугами справляється спеція?

Користь і шкода червоного перцю в Росії відомі з XVI століття. Організм, який отримав певну кількість цього продукту, далі дає сигнал про необхідність прискорити різні внутрішні процеси. Якщо періодично додавати в їжу мелений перець, можна розраховувати на наступні результати:

Є дослідження, які вказують на позитивний вплив спеції на органи зору.

У медичній практиці активно використовується сам перець або його включення в інші препарати для зовнішнього застосування. Адже овоч здатний посилювати місцевий кровотік, розігрівати тіло, що дозволяє боротися з:

Настоянка на червоному перці може використовуватися як засіб для стимуляції росту волосся. Японці і китайці застосовують її для збільшення грудей. Жителі Таїланду впевнені, що навіть незначна кількість гострої спеції здатна вигнати з організму паразитів і очистити всі внутрішні системи.

В жарких країнах застосовують стручок і в побуті, щоб не заводилися гриби на поверхнях меблів або стін.

Для того щоб ефект був сильніший, необхідно звернути увагу на колір перцю. Він повинен бути насиченим червоним або червоно-помаранчевим. Добре, якщо стручки змололи разом з насінням. Вітамінів і активних речовин у такому продукті набагато більше.

Худнемо з червоним перцем

Прискорення обміну речовин в цілому або місцево дуже важливо в боротьбі із зайвою вагою. Тому дієтологи й косметологи підключають червоний мелений перець в свої програми для позбавлення від непотрібних кілограмів.

Зустрічаються наступні варіанти:

Тим, хто буде використовувати в процесі схуднення мелений червоний перець, важливо знати, що його кількість в раціоні не повинно бути великим. Інакше можна спалити слизові.

Як може нашкодити гостра спеція?

Якщо переборщити з кількістю споживаного перцю, то замість лікувального ефекту можна спровокувати нові захворювання.

Треба сказати, що для жителів азіатських країн або Кавказу такі рекомендації не дуже актуальні. Їх організм настільки звик до гострих приправ, що не реагує негативно на спеції навіть в ослабленому стані.

Як застосовувати, щоб не нашкодити?

Найпростіший спосіб зробити так, щоб червоний перець не нашкодив – встановити його добову норму. В якості такої прийнято брати не більше 5 г в день.

Якщо хочеться змінити смак страви, то можна діяти так:

Для прискорення обміну речовин в щадному режимі можна використовувати такий рецепт:

Вживати отриману суміш потрібно після проціджування. Півсклянки засоби застосовують натще протягом місяця. Курс при необхідності повторюють, коли пройде 2-3 місяці. Замість ромашки можна використовувати календулу або шипшина. Їх кількість має становити 30-40 р.

Унікальні властивості південного рослини дозволяють знаходити різні способи його застосування, використовуючи в інтересах позитивний лікувальний і косметологічний ефект. Якщо діяти обережно, негативних наслідків не буде.


Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи: