Тільки для справжніх пані!

Корисні властивості і протипоказання до застосування ягід годжі

Корисні властивості і протипоказання до застосування ягід годжі

Ви можете собі уявити, що людина здатна прожити майже три сотні років?! Це не вигадка, а історичний факт. Виходець з Китаю Лі Цзин-Юн прославився на всю планету тим, що відсвяткував свій 252-й день народження. При цьому він відчував себе здоровою і енергійною людиною. Його секрет – ягоди годжі.

Рослина відоме також під назвами дереза, барбарис Тибету, вовча ягода, райський алмаз. Ягоди годжі, користь і шкоду яких відомі всьому світу, цінують за унікальні властивості. Їх широко використовують у лікувальних цілях в нетрадиційній медицині Сходу.

Походження тибетського барбарису

Історичною батьківщиною рослини є південно-східні території Китаю і Тибету. На сьогоднішній день культивують його практично у всіх країнах.

Ягоди ростуть на кущах висотою до трьох метрів. Зовні вони нагадують обліпиху, а на смак – ізюм.

Продукт зсередини

Годжі нерідко називають суперпродукт. За багатством корисних речовин їх не можна порівняти ні з яким іншим рослиною. При цьому вчені не розкрили до кінця склад цих плодів червоно-оранжевого кольору. В ході кожного дослідження з’ясовується щось новеньке.

До складу тибетського барбарису входять:

За кількістю вітаміну С ягоди годжі займають першість. Якщо порівняти з лимоном, то його концентрація в ягодах в 500 разів вище. За рівнем заліза вони випереджають яблука і шпинат.

Годжі як лікарський засіб

Рослина практикують в лікувальних цілях не тільки знахарі, але медичні працівники. Незважаючи на деякі побічні ефекти, воно допомагає позбутися від безлічі недуг і попередити появу різних захворювань.

Проте, більшість людей сьогодні ще не знає, чим корисні ягоди годжі. Вони:

За незвичайні властивості тибетська барбарис полюбили голлівудські зірки, відомі спортсмени. Їх вживають в їжу для відновлення сил, омолодження і повного оздоровлення організму.

Ґрунтуючись на прикладі знаменитостей, годжі зацікавилися і звичайні люди.

Для кого корисний тибетська барбарис?

Слід зазначити, що цілющі властивості мають не тільки ягоди рослини, але і листя, і кора чагарнику.

З сухої кори готують відвари. Їх радять приймати при запорах, тривалому кашлі, гарячці, підвищеному рівні холестерину. Кору використовують також в якості дієвого сечогінного засобу. З листя рослини готують чай, який відмінно бадьорить і тонізує організм.

Як правильно вживати годжі?

Ягоди їдять в сирому і сушеному вигляді. В даний час існують численні рецепти їх приготування. З ягід роблять лікувальні відвари, чаї, кулінарні страви.

Найбільш популярні рецепти:

Столова ложка ягід залити 200 грамами окропу. Все настоюється не менше 30 хвилин. Приймати слід по 100 грам три рази на день.

50 грам ягід заливається ½ літра китайської горілки міцністю 45 градусів. Дати настоятися 14 днів. Розтирання такою настоянкою підвищать імунітет, покращують зір, знизить цукор у крові і позбавлять від запаморочень.

Інгредієнти: ягоди, білий гриб, плоди куньянь, цукор. Всі компоненти використовують в однакових пропорціях: 15 грам.

Приготування:

Застосування в якості чаю приділяється особлива увага. Існують різні рецепти його приготування в залежності від певних проблем зі здоров’ям:

Протипоказання

Незважаючи на величезну кількість плюсів, мають ягоди годжі протипоказання.

Щоб не отримати замість користі побічні ефекти, уважно ознайомтеся, в яких випадках ягоди їсти не можна:

При недотриманні цих протипоказань можна домогтися зворотного реакції організму на прийом ягід як окремо, так і включених в рецепти страв.

Можливу шкоду

У тибетського барбарису, як і у будь-якого іншого лікарського засобу, бувають побічні ефекти:

При появі перерахованих нездужань, варто обов’язково звернутися до лікаря. Він допоможе медикаментозно усунути з’явилися побічні ефекти.

Ягоди годжі – це по-справжньому корисний продукт. Якщо ви хочете бути здоровими і молодими, їжте їх як можна частіше. Запишіть рецепти їх приготування в свою кулінарну книгу і радуйте незвичайними стравами свою сім’ю.