Тільки для справжніх пані!

Гранат – корисний з фруктів

Гранат – корисний з фруктів

Гранат нечасто з’являється на нашому столі. І абсолютно марно. Численні клінічні дослідження доводять його благотворний вплив на здоров’я. Ось чому при багатьох недугах лікарі рекомендують вживати потроху ці кисло-солодкі плоди.

Розглянемо, чим корисний гранат, а також дізнаємося, треба бути обережним з ним.

Склад і харчова цінність фрукта

Стограмова порція цього фрукта містить 0,7 г білків, 0,6 г жирів і всього 14,5 г вуглеводів, що робить його бажаним для хворих на цукровий діабет. Калорійність в 72 кілокалорії на 100 грамів визначає його як дієтичний продукт. Кількість органічних кислот – 1,8%, що і пояснює його кислий специфічний смак і лікувальні властивості.

У цього фрукта великий вміст калію (150 мг на 100 гр.). Інших мінералів – кальцію, магнію, натрію, фосфору – в десятки разів менше, проте корисні властивості від цього не зменшуються.

У ста грамах м’якоті містяться вітаміни:

З мікроелементів у великих кількостях міститься залізо – 1 мг.

У чому користь цього продукту

У соку цього фрукта освіжаючий, терпкий смак. Він добре покращує апетит і нормалізує роботу кишечника. Застосовується і шкірка граната – з неї роблять відвар. Це – перший засіб при розладі травлення. А ще в ньому міститься дуже багато антиоксидантів – стільки ж, скільки і в зеленому чаї. Плоди граната чудово відновлюють сили, підвищують захисні властивості імунної системи.

Сік також необхідний жінкам у період вагітності. Причому лікарі рекомендують розбавляти його буряковим або морквяним. Велика кількість вітамінів робить цей продукт незамінним при цинзі, атеросклерозі, діатезі.

Якщо ж у людини недокрів’я і виснаження, цей фрукт призначається для відновлення сил організму і підвищення кількості заліза. Користь граната в тому, що залізо – найважливіша складова частина гемоглобіну. Відомо, що ті, хто його вживає, відрізняється жвавістю, бадьорістю і кмітливістю.

Гранатовий сік містить 15 амінокислот, багато з яких незамінні. Для вегетаріанців це важливий продукт харчування. Амінокислоти, що містяться в гранаті, здатні на клітинному рівні боротися з патологічними утвореннями в організмі. Таким чином, він сприяє появі здорових клітин.

Є дані клінічних досліджень про те, що користь граната полягає також у зниженні артеріального тиску. Його сік – це ще і відмінний засіб при ангіні, кашлі, астмі, малярії.

Застосування гранатового соку

Найкращий для людини – свіжовичавлений сік цього фрукта. Покупний продукт у багатьох випадках позбавлений цілющих здібностей, так як при його виробництві у фабричних умовах застосовуються хімічні консерванти, замінники. Навпаки, свіжовичавлений сік дає можливість насолодитися повною гамою відтінків смаку і аромату, а також виявляє багато цілющих властивостей. Зрозуміло, застосовувати його треба грамотно, інакше продукт принесе відчутної шкоди.

Отже, чим корисний гранат, які його властивості і яке дію роблять на організм входять до складу його соку речовини?

Для того щоб властивості продукту були самими корисними, його треба правильно застосовувати. Бажано вживати його до їди. Частота застосування соку – не більше трьох разів на день. В нього також можна додавати мед: це чудовий засіб для лікування застуди, має унікальні властивості.

Сік бажано розбавляти водою, щоб не руйнувати зубну емаль і не дратувати слизову ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Способи застосування

Сік граната – це чудовий засіб для лікування анемії, гіпертонії, кашлі. Його треба приймати за описаною вище схемою. Він також допомагає при виразці, гастриті. Однак у таких випадках сік використовують тільки розведеним – це зменшує його шкідливі властивості.

Гранатовий сік допомагає нормалізувати вміст цукру в крові, а тому його використовують при діабеті. У такому разі необхідно застосовувати по 60 крапель напою чотири рази на день.

Шкірка граната – відмінний закріплюючий засіб, незамінне для боротьби з діареєю. Для цього 5 грамів очищеного шкірки залити півлітра окропу і настояти 20 хвилин. Виходить відвар жовтого кольору з гірким смаком. Його треба приймати по ¼ склянки до чотирьох разів на день.

Шкірка також застосовується для боротьби з глистами. Необхідно взяти 50 грамів сировини і добре подрібнити. Далі шкірку настоюють 6 годин в двох склянках холодної води. Такий напій кип’ятити, поки від вказаного об’єму рідини не залишиться половина. Його треба випити маленькими порціями за годину. Ще через годину треба прийняти проносне, а потім через п’ять годин – зробити клізму.

Якщо порошок шкірки змішати з маслом, вийде мазь для лікування вугрів, гнійників, опіків.

Мало кому відомо, чим корисний гранат для нервової системи. Якщо додати трохи перемичок фрукта в чай, вийде відмінний заспокійливий засіб.

Квітками рослини лікують кон’юнктивіти, стоматити, діарею.

Чи Є шкода від граната?

Незважаючи на те, що цей фрукт має цілющі властивості, все ж в деяких випадках він здатен принести шкоду. Це може статися при необережному його застосування.

Отже, гранат приносить шкоду в таких випадках.

Щоб цей фрукт не приніс шкоду, його сік краще пити розведеним. Багато хто, не знаючи, чим корисний гранат, намагаються з’їдати його як можна більше. Цього робити не можна.

Отже, цей екзотичний фрукт – справжня знахідка для нашого столу. Правильне його застосування сприяє позбавленню від багатьох захворювань. Якщо у вас є хронічні патології, перед тим, як вживати продукт, краще проконсультуватися у лікаря, щоб уникнути загострень.



Де ви зараз? Ось тут:


Схожі записи:

Готуємо вівсяну кашу без варіння

Зміст статті: Історія Що за чим Обмеження Який можна зробити висновок? Які вибрати інгредієнти? Сніданок – найважливіший прийом їжі для тих, хто не хоче набирати зайву вагу. Але у багатьох…

Гірчиця на нашому столі: чим корисна ароматна спеція

Зміст статті: Якості рослини Застосування в кулінарії Використання в косметології Гірчиця є пряно-ароматичних однорічним рослиною, висота якого може досягати п’ятдесяти сантиметрів. У неї досить складний корінь у вигляді стрижня, а…

Де і в якій кількості міститься фтор

Зміст статті: Навіщо потрібен цей елемент Скільки речовини в добу необхідно людині Джерела речовини Коли речовини не вистачає Небезпека передозування Щоб бути завжди у відмінній формі, важливо стежити за способом…