Тільки для справжніх пані!

Фісташки: особливості горіхів, користь і шкода

Фісташки: особливості горіхів, користь і шкода

Фісташки містять велику кількість корисних речовин, тому займають особливе місце серед інших горіхів. Рослина, на якому вони ростуть, завдяки цілющим властивостям називають не інакше як «дерево життя».

Людство протягом 2000 років вживає фісташки в їжу. В давні часи цього продукту навіть приписувалися магічні властивості. Приміром, в Персії горішки вважалися символом фінансового благополуччя, а також нерідко застосовувалися в якості валюти при укладанні торговельних угод. Використання фісташок не втратило своєї актуальності і в наші дні. Вони отримали широке застосування в різних сферах: медицині, косметології, кулінарії. Залишилося розібратися, в чому користь і шкоду фісташок.

Склад

Горіхи відрізняються численними корисними характеристиками, що обумовлені наявністю особливих компонентів у складі продукту. Фісташки містять:

Калорійність 100 г продукту становить 556 ккал.

Корисні властивості

Користь фісташок для організму укладена в наступних властивостях.

Чи Корисні фісташки? Перераховані властивості свідчать про те, що вони не тільки володіють приємним смаком. Вони приносять значну користь людському організму. Важливо вживати продукт помірно. У добу для поліпшення здоров’я досить з’їдати 10 – 15 горіхів. Цієї кількості вистачає для збагачення організму корисними речовинами.

Шкідливі властивості

Дізнавшись, чим корисні фісташки, здається, що недоліків у них немає. Насправді продукт здатний приносити шкоду людині.

Особливості вибору та зберігання горішків

У сфері харчової промисловості продукт отримав досить широке застосування. Горішки додаються в гарячі страви, салати, оскільки надають їм особливу пікантність і приємний аромат. Фісташковий десерт має чимало шанувальників по всьому світу.

Щоб при купівлі вибрати якісний продукт, необхідно дотримуватися кількох принципів.

Найбільш корисними вважаються свіжі горіхи, які не піддавалися термічній обробці і не вміщалися в розчин з сіллю. Зберігати продукт можна не більше 3-х місяців в холодильнику, обов’язково у щільно закритій ємності.

Не тільки приємним смаком славляться фісташки, їх користь і шкода мають велике значення. Унікальні властивості продукту дозволяють зміцнити імунітет, оздоровити організм, поліпшити самопочуття. Знаючи про можливі негативні наслідки, ви зможете своєчасно уникнути їх і убезпечити себе і своїх близьких від можливих проблем.