Тільки для справжніх пані!

Чому молоко приносить шкоду?

Чому молоко приносить шкоду?

Молоко є продуктом, з якою ми знайомі з дитинства. Але так воно корисно насправді, як всі звикли вважати? Давайте розберемося.

Цікаві факти

У людини і тварин молоко з’являється тільки після народження дитини, тому очевидно, що це їжа для немовлят. Природою так було влаштовано, що спеціальні ферменти для перетравлення є тільки у новонароджених, тому воно легко засвоюється. У дорослої людини подібні речовини в організмі відсутні. Крім того, дитина може вживати тільки молоко матері, а не якої-небудь тварини.

Ще один цікавий факт свідчить про те, що майже третя частина людей планети не вживає молоко, а близько 70% дорослих і зовсім не переносять лактозу. З цього можна зробити висновок про те, що воно не потрібно нашому організму.

Наступний факт про процесі вживання продукту і зовсім підтверджує шкоду молока для людини. Навряд чи хтось буде пити з вимені корови або іншої тварини. Навіть одна думка про це вже неприємна, адже це не гігієнічно. Цю чужорідну субстанцію спочатку потрібно кип’ятити і пастеризувати, щоб вбити мікроби. Тобто потрібна серйозна термічна обробка, в результаті якої будь-який продукт, навіть найкорисніший, втрачає свої якості. Так навіщо вживати, то свідомо не несе нічого цінного?

Людині пропонується молоко не тільки корів, але і кіз, оленів, верблюдів та інших тварин. У результаті він одержує вітаміни і гормони відповідного худоби. Наприклад, в складі молока корови в триста разів вищий вміст казеїну, ніж потрібно людям.

В процесі перетравлення продукту утворюється багато слизу, а це в результаті негативно позначиться на здоров’ї. Можуть розвиватися простудні захворювання і ревматизм.

Варто відзначити, що всі ссавці вживають молоко тільки в дитячому віці. Далі вони переходять на іншу їжу. Більше того, ніхто в природі не живиться молоком інших тварин.

Багато людей, які стежать за своїм здоров’ям, прийшли до висновку, що відмова від молочних продуктів приніс організму помітну користь.

Вплив на організм

Всі звикли чути, що до складу молока входить багато кальцію, який зміцнює організм, особливо зуби. Насправді кальцій в процесі вживання це продукту ми лише втрачаємо.

Шкідливі властивості молока:

Цей список не повний. Про шкоду молока для організму людини можна довго дискутувати. Розглянемо основні пункти більш докладно.

Втрата кальцію і негативний вплив казеїну

Отже, чому ж відбувається втрата кальцію? Справа в тому, що організм використовує його в якості нейтралізатора кислоти. Це свого роду захисна реакція людини.

Винен у втраті кальцію казеїн. Це молочний білок, який має різну структуру у кожного ссавця. Щоб процес його засвоєння пройшов добре, у тварин відбувається вироблення спеціального ферменту під назвою ренін. У дорослої людини його просто немає. Казеїн є дуже сильним окислювачем. І для його нейтралізації потрібна луг, тобто кальцій. Коли його не вистачає, витрата йде кісткова тканина. У підсумку резерви постійно вичерпуються, може виникнути остеопороз.

Можливість розвитку онкології

Віра в те, що молоко тільки корисно, настільки вкоренилася в наших умах, що багатьом не хочеться усвідомлювати його шкідливість для організму. Мало хто замислювався, що продукт здатний призвести до захворювання на рак.

Всьому виною лактоза, казеїн і гормони, до того ж багато корови хворі на мастит. Це означає, що до складу продукту буде входити і гній. У рекламі завжди йдеться про користь цього напою, але навряд чи хтось буде виливати тисячі літрів молока з-за того, що корови хворі на мастит. На жаль, виробники не завжди замислюються про це.

Чому так багато корів схильні до захворювання на мастит? Справа в тому, що в промислових масштабах здоров’я тварин не головне. Важливо, щоб вони давали більше молока. Набагато простіше зробити тваринам ін’єкцію гормонів росту, ніж створювати хороші умови для життя. Вим’я у разі застосування препаратів буде більше, удій мінімум подвоїться.

Що Використовуються при виробництві молока гормони шкідливі для жінок і чоловіків, вони провокують формування раку. Крім того, тварини отримують антибіотики. Потім вони разом з молоком надходять в організм людини, знижуючи імунітет і роблячи нас слабкіше.

Вплив на ШКТ

Шкоду молока зводиться також до дестабілізації роботи шлунка. Продукт сприяє підвищенню кислотності. В результаті можуть з’явитися виразки, різні ерозії і порушення в роботі кишечника.

Про шкоду лактози чули багато хто, у деяких організм її просто не переносить. Це молочний цукор, який, потрапляючи всередину, ділиться на глюкозу і галактозу. Другий компонент ніяк не засвоюється. Він не залишає організм, а відкладається на суглобах, що призводить до артриту. Також галактоза накопичується під клітками шкіри, що провокує появу целюліту.

При непереносимості з’являються такі симптоми:

Ризик алергічних реакцій

На молоко може з’явитися і алергія. Як правило, така реакція у жінок і чоловіків проявляється у вигляді:

Алергія може виникнути навіть на невелику кількість спожитого молока.

Загроза діабету

Якщо довго і часто вживати молоко, це може призвести до діабету першого типу. Ця зовсім не та форма захворювання, яка розвивається через вживання великої кількості цукру. Другий тип з’являється з-за шкідливості все того ж казеїну.

Альтернатива

Тварина молоко легко замінити на інші, здорові і корисні продукти. Можна вживати мигдальне, рисове, кокосове, вівсяне та інші види молока. Кожен з таких продуктів містить багато різних вітамінів і необхідних людині елементів. І обов’язково знайдеться той, який припаде до душі!

Відмовитися від класичного молока, якщо подобається його смак, допоможе соєва. Воно найбільш схоже на коров’яче. Крім того, з соєвого молока можна приготувати кефір або сир. Вважається, що соєве їжа містить у собі небезпечні для здоров’я фитоэкстрогены. Але це несправжні гормони і вони не мають негативного впливу на організм на відміну від містяться в коров’ячому молоці.

Рослинна молоко – відмінна альтернатива тварині продукту. До того ж його багаті смакові якості по достоїнству оцінять діти, чоловіки і жінки.