Тільки для справжніх пані!

Чим корисний авокадо для жінок?

Чим корисний авокадо для жінок?

Авокадо зараз цінується, як ніколи. Цей плід володіє великою кількістю корисних властивостей, багатий вітамінами і мінералами. Завдяки своїм унікальним якостям авокадо використовується для профілактики різних захворювань. Плід широко використовується в косметичній промисловості, оскільки активно бореться з ознаками старіння шкіри. Однак на цьому його корисні властивості не вичерпуються.

Склад корисного продукту

Авокадо – один з кращих джерел корисних жирних кислот, високоякісних білків і повільно розщеплюються вуглеводів. Він багатий поживними речовинами. У ньому міститься велика кількість вітамінів, мінералів. Цей плід незамінний для організації здорового харчування. Він принесе багато користі будь-якого організму.

Авокадо містить ненасичені жирні кислоти, які сприяють зменшенню рівня холестерину, покращують склад крові і розріджує її. Це знижує ризик утворення бляшок і тромбів. Такий жир використовується організмом для будівництва багатьох типів клітин, в тому числі і сполучних тканин. Стінки судин стають більш еластичними. Регулярне вживання авокадо – один з кращих способів профілактики захворювань серця, судин.

В продукті багато лецитину. Він бере участь у регуляції обміну речовин, сприяє очищенню печінки і стінок судин. Завдяки цьому поліпшується живлення мозку і активізується його діяльність.

Плід містить специфічні цукру, стабілізуючі вироблення інсуліну. Тому авокадо не тільки можна, але і потрібно їсти при діабеті.

Плід включає цілий букет вітамінів і мікроелементів, що також принесе користь для організму. Калію тут навіть більше, ніж у бананах! І цим користь від вживання продукту не обмежується.

Особливості продукту

Авокадо необхідний як жінкам, так і чоловікам. У чому ж полягає його користь? Можна скласти такий список властивостей плода:

Як видно, авокадо дуже корисний фрукт. Його рекомендується регулярно вживати в їжу. Тільки важливо не перестаратися, оскільки можливо виникнення алергії.

Спеціально для жінок

Нижче буде розказано, чим корисний авокадо для жінок. По-перше, він широко використовується в косметології для приготування різних живильних масок. Вони допомагають шкірі відновлюватися, володіють омолоджувальним ефектом. Це пов’язано з тим, що плід містить велику кількість вітамінів A та E, а також жирних кислот, які сприяють максимальному їх засвоєнню.

Увага! Для масок краще вибирати плоди з темною шкіркою. Такий продукт принесе більше користі.

Самостійно можна зробити просту і ефективну маску для обличчя. Вона має омолоджуючий ефект, підвищує тонус шкіри, розгладжує зморшки. Використовувати її можна пару раз за тиждень. Засіб підійде до будь-якого типу шкіри. Вік жінки також значення не має.

Для приготування знадобиться 1 жовток, 1 ложка оливкової олії і половина плоду авокадо. Фрукт очищають від шкірки і розминають виделкою або подрібнюють у блендері. Додають туди масло і жовток, ретельно перемішують. Готову маску рівномірно наносять на обличчя. Її можна змити через 20 хвилин.

Авокадо допомагає не тільки шкіри, але і волоссю. Пов’язано це з тим, що в ньому міститься велика кількість поживних речовин і жирних кислот. Вони підтримують здоров’я волосся, стимулюють їх зростання, сприяють відновленню. Плід однаково корисний і при використанні у вигляді масок, і при вживанні всередину.

Засоби для волосся з використанням авокадо:

Як їсти авокадо?

Плід, звичайно, калорійний, тому що в ньому багато жирних кислот. В 100 г м’якоті міститься 224 ккал. Однак такі жири не мають властивості накопичуватися. Більш того, жирні кислоти, необхідні організму в будь-який період для підтримки здоров’я шкіри і краси волосся.

У плодах багато високоякісного білка, практично повністю замінює тваринний. Крім того, авокадо довго перетравлюється. Завдяки цьому людина відчуває себе ситим до наступного прийому їжі.

Щоб авокадо приносив користь, необхідно вживати в їжу тільки доспілі плоди. У них в максимальній кількості містяться всі речовини і мікроелементи. Тоді продукт зможе проявити всі свої властивості.

Визначити стиглий фрукт просто: при натисканні на шкірці залишається невелика вм’ятина. У магазинах і супермаркетах зазвичай продають недозрілі плоди. В іншому випадку вони не витримали б транспортування. Можна купити твердуваті плоди і вдома дати їм дозріти. Для цього авокадо загортають в газету і залишають в теплому місці.

М’якоть стиглого плоду жирна, при розрізуванні поблискує, за смаком трохи нагадує масло. Колір у неї жовтувато-зелений, рідше – просто зелений. Якщо весь фрукт відразу не використовується, зріз необхідно скропити лимонним соком. Це не дасть жирним кислотам окислюватися на повітрі і втратити свої корисні властивості. Авокадо можна вживати в їжу як самостійне блюдо або використовувати його для приготування салатів, ролів і суші, других страв і гарнірів.