Тільки для справжніх пані!

Чим корисна для організму кукурудзяна каша

Чим корисна для організму кукурудзяна каша

Корисність кукурудзяної каші складно переоцінити. Її можна включати в раціон маленьким дітям, літнім людям і тим, хто стежить за своєю вагою. Вона має в складі безліч вітамінів і мінералів. З неї готують «все на світі», від гарнірів до хліба та консервації. За корисні властивості кукурудзяної каші у народній медицині її вважають ліками.

Склад кукурудзяної каші

Кукурудзяна каша – це не тільки смачно, але і корисно. Вона має гіпоалергенним властивістю, тому лікарі рекомендують її навіть маленьким дітям і людям з цукровим діабетом. В її складі знаходиться безліч корисних речовин.

  • Величезна кількість білка. Як відомо, на білку «ростуть» діти. Він є будівельним матеріалом для всього організму, регулює гормональний фон, допомагає травленню.
  • Вітамін В1. Він покращує циркуляцію крові, підтримує здоров’я травної і нервової системи.
  • Вітамін В2. Цей вітамін зберігає здоровими волосся, шкіру і нігті. Він сприятливо позначається на роботі щитовидної залози.
  • Вітамін РР. Допомагає підтримувати роботу серця, нирок і печінки. Відповідає за швидкість загоєння ран.
  • Калій. Мікроелемент зміцнює м’язи, в тому числі і серце.
  • Селен. Бере участь у виведенні з організму токсичних речовин. Попереджає запальні процеси.
  • Залізо. Цей елемент поліпшує функціонування щитовидної залози, зміцнює імунітет і сприяє правильній роботі нервової системи.
  • Триптофан. З цією речовиною нудьга вам протипоказана. В процесі травлення воно перетворюється в серотонін, який є гормоном щастя. Воно необхідно для нормалізації ваги та активного росту дітей. В організмі людини це речовина не синтезується, а надходить з продуктами харчування.
  • Лізин. Це амінокислота, яка допомагає організму справитися з вірусами і бактеріями. Вона покращує засвоєння мінералів, в особливості кальцію.
  • Лінолева кислота. Завдяки своїм властивостям вона «вдосконалює» імунітет, захищає від передчасного старіння, нормалізує гормональний баланс, покращує вигляд волосся і шкіри.
  • Користь кукурудзяної каші

    Ви ставите питанням, чим корисна каша кукурудзяна і чому вона повинна зайняти почесне місце на вашій кухні? – Вона заслужила це безмежним списком корисних властивостей. Наприклад, з-за великого вмісту клітковини в ній вона є чистильником організму і запобігає гнильні процеси в кишечнику.

    Кукурудзяна каша під час варіння у воді залишається корисною. Через невисоку калорійність вона підходить для нормалізації ваги і поліпшення обміну речовин. У кукурудзяному білку менше алергічних компонентів у порівнянні з крупами із пшениці.

    З точки зору змісту вітамінів і мікроелементів крупа є джерелом кремнію. Цієї мікроелемент зміцнює емаль зубів. Також кукурудза багата вітамінами А, С, Е, В, ДО, РР. З такою кількістю вітамінів, які потрапляють в наш організм, ми радіємо, швидше міркуємо і реагуємо.

    Також кукурудзяна крупа необхідна для формування гемоглобіну, який служить профілактикою анемії. Вона покращує мікроциркуляцію мозку, допомагає в передачі нервових імпульсів. Раціон із включенням цієї каші серйозно знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

    Кукурудзяна каша, насичена повільними вуглеводами, дозволяє тримати кількість цукру в крові під контролем. У кукурудзі немає глютену, тому її сміливо можна вживати людям з підвищеною чутливістю до нього. Вона має сечогінну, протизапальну і тонізуючою властивостями.

    Протипоказання

    Протипоказання до вживання цієї каші – незначні. Вона шкодить людям:

    Кукурудзяна каша дуже поживна, тому й відчуття насичення приходить швидко. Людям з недостатньою масою тіла вона не підходить. На цьому всі протипоказання до застосування крупи закінчуються.

    Як вибрати продукт

    Крупа – ідеальне середовище для виникнення і розмноження харчової молі і жучків. Вони (якщо вчасно їх не вивести) в лічені дні здатні знищити всі ваші запаси. При порушенні умов зберігання у крупах розвиваються бактерії і мікроорганізми, які виробляють токсичні речовини. Потрапляючи в організм людини, вони призводять до дисбактеріозу, розладу шлунка та погіршення обмінних процесів.

    Кукурудзяна крупа розрізняється ступенем подрібнення. Прийнято градацію помелу позначати числами від 1 до 5. Якщо упаковка позначається цифрою п’ять, то це кукурудзяна мука. Вона підходить для млинців, печива і поленти. Третім номером позначається крупа дрібного помелу. Перший і другий номери свідчать про великий помелі крупи, вони ідеально підійдуть для приготування каші на воді.

    При виборі продукту зверніть увагу на упаковку. На ній має бути зазначений Державний стандарт. Термін придатності в хорошій крупі не повинен перевищувати десять місяців. Краще звернути увагу на крупи в прозорій упаковці, через яку вона добре видно: в ній не повинно бути домішок і грудок.

    Кукурудзяна крупа, зварена на воді, володіє багатьма корисними властивостями і заслуговує зайняти почесне місце в раціоні. Спробуйте цей смачний і ситний продукт, і він стане почесним гостем на вашому сніданку.


    Де ви зараз? Ось тут:


    Схожі записи: